MAPFRE stapt op de valreep mee in het Volvo Ocean Race avontuur

MAPFREMAPFRE, de wereldwijde verzekeringsgigant, zal als hoofdsponsor van het Spaanse team deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2014-15. Met nog iets meer dan een week te gaan voor de start van het evenement in Alicante (ESP) is de vloot nu compleet.

MAPFRE steunt de zeilsport al jaren en heeft in het verleden al samengewerkt in grote campagnes. Pedro Campos, de team leider, geeft aan dat de ploeg haar uiterste best zal doen om een zo hoog mogelijke plaats in de uitslag te verwerven.

De bemanning bestaat voornamelijk uit Spanjaarden, al heeft ze ook enkele vooraanstaande internationale zeilers onder zich. We hebben het onder meer over Andre Fonseca, de enige Braziliaan in de vloot, en natuurlijk de Fransman Michel Desjoyeaux, één van de meest toonaangevende single-handed zeilers ter wereld.

We wensen deze laatste deelnemer veel succes en kijken al uit naar 11 oktober wanneer het ClubRacer redactieteam life verslag zal uitbrengen van de start van de Volvo Ocean Race in Alicante.

Foto © Maria Muiña/ MAPFRE

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: