Taylor Canfield wint de eerste editie van de Dutch Match Cup

Taylor CanfieldDe allereerste Dutch Match Cup zit erop, een editie met een spannende eindstrijd in de halve en hele finales. Het is Taylor Canfield met zijn team US One die geschiedenis schrijven door de allereerste editie van de Dutch Match Cup te winnen. “Het voelt ontzettend goed om hier te winnen en Ian Williams te verslaan in de finale”, aldus een uitgelaten Canfield die nu op een tweede plaats staat in de seizoensresultaten.

Ian Williams, die momenteel in de seizoensresultaten van de Alpari World Match Racing Tour eerste staat, nam het in de finale op tegen Canfield, de regerende wereldkampioen.

De finale was snel gevaren, twee races waren genoeg voor Canfield om de titel te pakken. “Het was aan het einde nog even spannend met Williams die voor lag. Maar door de lichte windcondities kan iedere fout die je maakt cruciaal zijn. En Williams maakte een fout waardoor wij de leiding over konden nemen”, vertelt Canfield. Williams is logischerwijs minder gelukkig. “We zijn enorm teleurgesteld dat we verloren in de finale. Maar het lukt ons wel steeds om in de finales terecht te komen, dus dit gaan we zeker doorzetten richting Bermuda.”

De kleine finale voor een derde en vierde plaats werd gevaren tussen de Franse Mathieu Richard en de Australische David Gilmour. Het is Gilmour die hiermee een derde plek weet te veroveren. “We zijn best blij met deze prestatie.” In de halve finale voeren zij nog tegen Canfield. “Gisteren wonnen we de eerste wedstrijd van de halve finale van hem, we hoopten dit vandaag door te kunnen zetten. Canfield zeilde vandaag heel goed, waardoor wij toch naar de kleine finale gingen. Natuurlijk blij hier alsnog te winnen.” Voor het jonge team is het een mooie prestatie die ze in de seizoensresultaten ook van hun laatste plaats afhaalt.

De heren van US One worden als kampioenen in de haven ontvangen. Ze krijgen van de organisatie een biertje aangeboden en proosten op de prestaties met Ian Williams en zijn team GAC Pindar. “We hebben heel wat te vieren, vorige week wonnen we de Chicago Match Cup, maar we hebben nog geen tijd gehad om het te vieren. Diezelfde avond zaten we namelijk in het vliegtuig naar Nederland.” Zij gaan hun wist vanavond, en vermoedelijk de komende weken, dubbel vieren. “Met bier en champagne!”

Taylor CanfieldTaylor Canfield

In deze Nederlandse etappe waren ook twee lokale teams uitgenodigd. Het vrouwenteam van Klaartje Zuiderbaan en het opportunity team van Dirk-Jan Korpershoek. Korpershoek is trots op het evenement. “Het was een hele leuke week. Onze eigen prestaties waren wat minder, maar hier zeilden we wel tegen de wereldtop. Over een paar jaar staan we zelf natuurlijk in de finale.” Eerst hoopt Korpershoek dat hij volgend jaar weer wordt uitgenodigd om mee te zeilen.

James Pleasance, directeur van de Alpari World Match Racing Tour, is heel blij dit Nederlandse evenement aan de tour toe te mogen voegen. “We willen de organisatie van de Dutch Match Cup enorm bedanken voor wat ze hier neer hebben gezet. Het was een fantastische week die zonder Joop van Diest niet mogelijk was geweest.”

Joop van Diest, directeur van de Dutch Match Cup, neemt daarop het woord over. “Ik ben een beetje emotioneel, nu pas realiseer ik me dat het is gelukt. Ik wil ook James en zijn fantastische team bedanken voor alle hulp om dit evenement tot een succes te maken.”

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: