Powerhouse ondersteunt Team Vestas Wind in Volvo Ocean Race

PowerhousePowerhouse, het grootste online energieplatform voor zakelijke grootverbruikers in Nederland, wordt subsponsor van Team Vestas Wind in de Volvo Ocean Race 2014-15.

De deelname van Vestas, ‘s werelds grootste producent van windturbines, aan één van de meest prestigieuze oceaanzeilraces ter wereld biedt Powerhouse de perfecte kans om zijn naamsbekendheid en de merkherkenning nationaal en internationaal een sterke impuls te geven. Deze samenwerking kwam tot stand via de organisatie van de Volvo Ocean Race.

Jaap de Jong, Managing Director Powerhouse: “Wij maken het voor ondernemers mogelijk zelf energie in- te kopen en te verkopen. Het is bij ondernemen belangrijk om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Wij zien hierin prachtige parallellen met de zeilsport en in het bijzonder met Team Vestas Wind, dat met Wouter Verbraak een Nederlandse topnavigator aan boord heeft.” De Jong vervolgt: “We hebben ook een logische link met hoofdsponsor Vestas die, net als wij, ook op de internationale energiemarkt actief is en een duidelijke ambitie uitdraagt. Dat maakt voor ons de cirkel rond. ”

Tom Touber, Volvo Race COO, is verheugd om Powerhouse als subsponsor van Team Vestas Wind te verwelkomen. “Binnen onze organisatie kennen we Powerhouse goed. We hebben met interesse kennis genomen van hoe zij onze teamwork principes hebben gevolgd in hun training. We zijn blij met hun komst en voegen ze met veel plezier toe aan de lijst van hoogwaardige supporters van de race.”

Met Powerhouse opereren zakelijke grootverbruikers rechtstreeks op de energiemarkt. Zij zijn zelf in staat om het moment van inkoop en verkoop van hun bedrijfsenergie te kiezen tegen de meest gunstige prijs en daarmee hun energiekosten te beheersen. Hierdoor is tussenkomst van energieleveranciers niet meer noodzakelijk. Klanten van Powerhouse hebben volledige controle over hun energiekosten. Zij krijgen hierdoor grip op hun energie-uitgaven, kunnen kosten reduceren en hun rendement vergroten.

De 12de editie van de Volvo Ocean Race start op 4 oktober 2014 met een in-port race in Alicante. De eerste etappe naar Kaapstad start precies een week later. De race brengt de boten rond de wereld en telt 38.739 nautische mijlen. Voor de finish in Göteborg op 27 juni 2015 doet de Volvo Ocean Race tien andere havens aan, waaronder Den Haag. De Volvo Ocean Race is een van de grootste zeilevenementen ter wereld en wordt beschouwd als de zwaarste zeilwedstrijd voor teams.

Nederland in Volvo Ocean Race 2014-15
Naast de subsponsoring van Powerhouse en de deelname van de Nederlandse navigator Wouter Verbraak met Team Vestas Wind, is er nog meer Nederlandse betrokkenheid bij de Volvo Ocean Race 2014-15. Zo neemt Team Brunel met een poule van Nederlandse sponsoren onder de nationale vlag deel. Schipper Bouwe Bekking (Deventer) selecteerde Gerd-Jan Poortman (Zeist en afkomstig uit Brabant) als zijn voordekker en Stefan Coppens (Vlaardingen) als de Onboard Reporter. Voormalig olympisch zeilster Carolijn Brouwer (Scheveningen) gaat als stuurvrouw/wachtleider met de vrouwenploeg van Team SCA de wereld rond.

Aanstaande zaterdag gaat in het Spaanse Alicante de Volvo Ocean Race 2014-15 van start met de eerste in-port race.

Foto: Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: