Volvo Ocean Race altijd bij de hand met de nieuwe App

Volvo Ocean Race appDankzij de lancering van de officiële mobiele app kunnen fans van de Volvo Ocean Race vanaf nu ’s werelds zwaarste oceaanrace in hun broekzak met zich mee dragen. De app is voor zowel iOS als Android systemen ontwikkeld en is per direct te downloaden in de App Store en Google Play.

De app beschikt over een groot aantal spannende functies, die gebruikers in staat stellen om dichter bij het avontuur op water te komen dan ooit tevoren.

Het exclusieve digitale kanaal, Life at the Extreme TV, zal gedurende de race live evenementen vanuit het hoofdkwartier in Alicante en de tien andere gasthavens over de hele wereld en het allerbeste van de racevideo's streamen.

Fans kunnen de ingebouwde Tracker gebruiken om de vooruitgang van de vloot met zeer grote nauwkeurigheid te volgen. Tijdens live verslaggeving volgen de updates elke tien seconden.

Bovendien betekent de invoering van een op maat gemaakte meldingenservice dat gebruikers niets hoeven te missen tijdens de negen maanden durende marathon van 38.739 nautische zeemijlen.

Alerts bevatten ‘Breaking News’, ‘Live Events’ en ‘Position Reports’ om fans kennis te geven van elke spelveranderende beweging, incident op het water en racegebeurtenis. Ze worden per e-mail of sms verstuurd.
Gedetailleerde informatie over de teams en route biedt de gebruikers alles wat ze moeten weten over de gezichten en locaties die deze race zo speciaal maken. De keuze van onze verhalen zal ze een kijkje achter de zeilen geven.

Met de zeven boten sterke vloot in Alicante voorafgaand aan de eerste In-Port Race op 4 oktober en de start van de eerste etappe naar Kaapstad een week later, komt de app als een welkome hulpmiddel voor fanatici die op de hoogte willen blijven van het reilen en zeilen van dit ongelooflijke avontuur.

De teams zullen tijdens de race vier oceanen oversteken en vijf continenten aandoen. In juni 2015 zal het finale startschot in het Zweedse Göteborg klinken, voor de laatste in-Port Race aldaar.

De nieuwe app bevat alles wat nodig is om op elke minuut op de hoogte te blijven:

  • Klik hier voor de Volvo Ocean Race App op iOS
  • Klik hier voor de Volvo Ocean Race App op Android

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: