Pampus Regatta telt al 60 inschrijvingen

Pampus RegattaAl zestig boten hebben zich ingeschreven voor de eerste editie van de Pampus Regatta op 13 en 14 september. Deze nieuwe tweedaagse regatta wordt op het IJmeer gevaren en is een samenvoeging van de Trintelrace van Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare, en de Hooikistrace van Roei- en Zeilvereniging Naarden. De Pampus Regatta wordt de seizoensafsluiter van het Gooimeer, IJmeer en Markermeer.

Met de Pampus Regatta organiseren de drie verenigingen een professionele regatta met een laagdrempelig karakter. De wedstrijdleiding (onder leiding van Sjoerd Ooms), de expertise en het materiaal zijn allemaal van hoog niveau. Aan de andere kant maken het inschrijfgeld en bijvoorbeeld de SW-klasse deze regatta ook toegankelijk voor de beginnende wedstrijdzeiler.

“Het is leuk om te zien dat een nieuwe wedstrijd zo enthousiast wordt ontvangen”, zegt medeorganisator Floris Cornelissen. “Dat zien we aan de inschrijvingen, maar ook aan de flinke lijst met sponsoren.” Ook buurvereniging WSV Almere-Haven gelooft in het concept en heeft de Pampus Regatta onderdeel gemaakt van haar clubkampioenschappen. Verder is de Pampus Regatta de laatste wedstrijd voor de ¼ tonners in de strijd om de Dutch Quarter Ton Cup.

Het programma bestaat uit up- en downwind banen op zaterdag en een lange afstandsbaan van circa 30 mijl op zondag. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 35 per boot (excl. BBQ €15 p.p.). Bovendien mogen deelnemers van vrijdag tot en met maandag gratis overnachten in de haven van Zeilvereniging Het Y. Daar is zaterdagavond ook een gezellige barbecue met live muziek en een tussentijdse prijsuitreiking.

De organisatie hoopt zo’n 70 schepen aan de start te mogen verwelkomen, verdeeld over ORC, SW, ¼ ton klasse en verschillende eenheidsklassen, waaronder X-79 en J/80. De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 13 en zondag 14 september.

Inschrijven kan nog tot en met 8 september op www.pampusregatta.nl

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: