Antwerp Race 2014 organisatie verdaagt inschrijvingen

AntwerpRaceDit jaar valt de zeilklassieker van het najaar samen met de start van de Volvo Ocean Race. Zeilen we samen met 225 deelnemers de drukbevaren Westerschelde af of kijken we naar de start van de VOR 2014 in Alicante? Een moeilijke keuze. We hebben het natuurlijk over de 27ste editie van de Antwerp Race die doorgaat op 11 oktober 2014.

De Antwerp Race is met de jaren uitgegroeid tot een megaproject en volgens Eric Bal, voorzitter van de Antwerp Race 2014, wordt het dit jaar pas écht een adembenemend schouwspel omdat het tijdstip van hoogwater een feestelijke aankomst voor de rede van Antwerpen toelaat. (Is dat niet elk jaar zo als de wind het niet laat afweten?)

Alle jachten kunnen na de race en ruim op tijd een onderkomen zoeken in het sfeervolle Willemdok (of, ook gezellig, bij onze Jan Derboven in de jachthaven LO) De prijsuitreiking vindt later op de avond plaats in het Felix Pakhuis.

Verder vroeg Eric Bal ons nog om te benadrukken dat, en wij citeren:

“dankzij de inzet van de organiserende clubs, het overleg en de samenwerking met alle overheidsdiensten die het verkeer op de Westerschelde regelen én met de medewerking van de jachthavens van Breskens, Terneuzen en Antwerpen én met de bereidwillige inzet van rescue en begeleidings-schepen én met de zegen van het Stadsbestuur van Antwerpen én met de onmisbare steun van de sponsors, dit mega-project elk jaar weer zonder grote problemen voor zeilers en toeschouwers een adembenemend schouwspel kan worden.”

Voilà een hele boterham. Nu aan de nodige plichtplegingen voldaan is, is het tijd voor de essentiële zaken.

Om te kunnen inschrijven heb je nodig:
Een geldige meetbrief 2014. Indien je die niet bezit zijn hier de nodige contacten :

Voor IRC België www.vyf.be
Voor CR www.cruiserrating.be

Zorg dat je bij de inschrijving je kredietkaart én je digipass (enkel voor de Belgen) bij de hand hebt want de inschrijving is pas compleet na betaling.

Probeer onmiddellijk de bus te reserveren want er zijn niet al te veel plaatsen.

Als je reclame voert op je boot of in de zeilen, zorg dan dat je reclamecertificaat in orde is. Meer informatie :
http://www.belgi.net/bs/core/docs/ISAF%20regels%20over%20reclame.pdf

Werkdruk en burnout
Nog even dit. In tegenstelling tot vorige jaren zijn de inschrijvingen nìet gestart op 1 september. Volgens een betrouwbare bron gaat de organisatie blijkbaar te veel gebukt onder de toenemende werkdruk. Omdat vanaf 1 september een burnout wettelijk erkend wordt en werkgevers actief moeten toezien dat hun werknemers niet ten prooi vallen aan professionele uitputting, werd de inschrijvingsdatum verlaat naar 15 september.

Dus voor alle duidelijkheid, de inschrijvingen gaan officieel van start op maandag 15 september vanaf 9:00u

Tot besluit
(Plechtstatig) Beste zeilers, laat ook nu weer uwen sportieven wedstrijdgeest U veel zeilgenot, veel spanning, veel pret ende veel voldoening bezorgen in dezen unieken wedstrijd. Wij wenschen U een goede wind, een veiligen vaart ende een aangenamen tocht toe.

Tenzij je naar Alicante gaat natuurlijk.

Foto: Pit de Jonge / Ship to Shore

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: