8ste CR Trophy: het officieuze Belgisch kampioenschap voor CR

CR TrophyOok dit jaar wordt de CR-Trophy zeilwedstrijd te Blankenberge gevaren, de VNZ neemt dit jaar het voorzitterschap op van de wedstrijd, waarvoor mijn oprechte dank aan Rob Van den Bergh. Reeds 30 schepen zijn ingeschreven, maar er kunnen er nog steeds aanschuiven om deel te nemen.

Dit jaar belooft het mooi zonnig en prachtig zeilweer te worden in Blankenberge begin september, we zijn hier nog niet echt zeker van ... maar we denken wel al aan de lachende gekende gezichten van onze zeilers en die steeds staan een barometerstand van minimaal boven de 1020 mbar... zeker bij de after race party...

Iedereen wordt getooid in de kleuren van de wedstrijd gebracht met een knallende gratis T-shirt ... en de prijzen ... tja naar aloude Belgische en Bourgondische traditie ... prijzen voor elke deelnemer en Brugse Zot bier tot je erbij rollen gaat ...

Het kampioenschap gaat door op 6-7 september
Inschrijven kan nu al voor de wedstrijden, er is een barbecue op 6 september. Beide gaan ze door bij de VNZ, alsook de prijsuitreiking en de briefings.
Het downloaden van de sailing instructies en alle documenten kan nu al via de gekende webstek www.blanksailing.be

Inschrijven kan met een kleine bijdrage van 30 Euro per boot ... mits een geldige CR meetbrief vooral in je bezit ... Voor je meetbrief graag even de website aanklikken www.cruiserrating.be. Ligplaatsen zijn gratis in alle clubs gedurende het wedstrijdgebeuren als je maar deelneemt aan de wedstrijden !
Maak er misschien nog een toffe zeilvakantie in begin september ... onder het motto ... deelnemen in belangrijker dan winnen want dat is waarvoor CR ook staat, een recreatieve betaalbare wedstrijdformule voor iedereen en veel fun …

Vorig jaar hadden we 35 schepen, dit jaar zijn we pas tevreden bij de kaap van 40 schepen, reeds 30 schepen zijn al ingeschreven , zegge het voort … Bovenal strijden we om de officieuze eer van CR kampioen in de klassen CR 1-2, CR 3-4 en CR 5-6. De CR Trophy is voor Blankenberge een bekroning van een leuk zeilseizoen en wordt wel degelijk hard gesteund door alle zeilclubs in Blankenberge en het stadsbestuur van Blankenberge . Het is al is fijn om samen te werken en je ziet aan onze website het resultaat van deze samenwerking. RSYB, VNZ en VVW Blankenberge staan fier naast mekaar en doen de organisatie te samen en strijden om de gekende Blankenbergse wisselbeker van beste zeilclub … vorige editie was dit RSYB maar … blijft dit ook dit jaar zo ?

Wist je dat Blanksailing en dus de organisatie achter alle wedstrijden in Blankenberge een eigen facebook pagina heeft, website met alle foto's van de jaren evenementen, eigen blog, inclusief alle info foto’s en verslagen en uitslagen van alle vorige edities.

We gaan er weer voor gaan mannen, alle 271 nu reeds gemeten CR boten mogen strijden om de titel in Blankenberge.

Last but not least, ook dit jaar hebben we voor de CR Trophy de fantastische steun van onze sponsors die het geheel mogelijk maken: LM bouw - Montaco - Maes – Wittevrongel Sails - North Sea Boating - Varen en Brugse zot ...

See you in Blankenberge op de 8ste CR Trophy !

PS. Gratis ligplaats een week voor tot een week na de wedstrijd!

Tekst: Stijn Reunis - VVW Blankenberge, Alain De Meulenaere - RSYB , Rob Van den Bergh - VNZ - CR Trophy organisatie

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: