Eerste M.A.T. 1180 te water

MAT 1180De nieuwe M.A.T. 11.80 is een next-generation IRC racer. Mark Mills design studio heeft samen met M.A.T Yachts ingespeeld op de ruimte die IRC biedt voor een licht en extreem snel ontwerp. M.A.T. yachts uit Turkije, bekend van de succesvolle Mat 1010 en 12.60 zeggen zelf over de 11.80: "Een uitgekiend ontwerp volledig aangepast aan de recente veranderingen binnen IRC voor high-end racer-ontwerpen in de 39-voets range.

Het ontwerp heeft een zeer moderne rompvorm die zeer weinig weerstand biedt wanneer ze rechtop in licht weer condities gevaren wordt en een toenemende stabiliteit wanneer er met met meer wind onder helling gevaren word. Deze toenemende vormstabiliteit maakt het mogelijk een nog lichter schip te bouwen met nog grotere stijfheid. Het lichte gewicht van dit ontwerp is key; ze is bijna 500 kg lichter vergeleken met bijvoorbeeld de succesvolle Ker 40.

Brede kuipBrede kuip

De brede kuip is perfect voor het goed functioneren en manoeuvreren
van de crew en is uiteraard uitgerust met de beste performance gear.
Ze heeft dwarse jib tracks, een twee zalingen high modulus carbon mast, giek en boegspriet voor licht gewicht en hoge stijfheid. Ze wordt gevaren met een square top grootzeil en masttop spinnakers voor hoge performance onder alle omstandigheden.

Ze is eenvoudig uitgerust met 4 slaapplaatsen, een keukentje met wasbak, kookstel en toilet.

Bouw: ISO 12215 Cat A
Materiaal: Vacuum vinylester
Lengte: 11.80 m
LWL: 10.18 m
Breedte: 3.98 m
Diepgang: 2.50 m
Waterverplaatsing: 4.375 kg
Motor: Yanmar 30HP
Prijs: 219.000 euro ex. BTW ex werf

De range van M.A.T. Yachts bestaat uit de M.A.T. 10.10, de M.A.T. 11.80 en de M.A.T. 12.60. De hele range is ontworpen door Mark Mills, een van de meest succesvolle ontwerpers van dit moment voor performance yachts.

Meer informatie over M.A.T. Yachts: www.bachyachting.nl/merken_mat_yachts.htm
Meer informatie over Mills Design:
http://mills-design.com/
Volg M.A.T. Yachts via Facebook:
https://www.facebook.com/matyachts

Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: