Hugo Boss verliest mast tijdens de Barcelona World Race

IMOCA 60 Hugo BossAlex Thomson en Pepe Ribes, de schippers aan boord van de IMOCA 60 Hugo Boss melden ons dat ze gisterenavond om 21:02 hun mast overboord hebben gezeild. Dit moet een zeer grote teleurstelling zijn voor hen want ze lagen aan de leiding in de Barcelona World Race, een non-stop zeilwedstrijd om de wereld voor doublehanded teams in monohullboten van maximaal 60 voet.

De IMOCA 60 Hugo Boss zeilde op het desastreuze moment in “moderate conditions” zo'n 370 zeemijl verwijderd van de Braziliaanse kust. Waarom de mast overboord viel en brak is nog niet helemaal duidelijk. Een defect in het tuigage zou mogelijk de oorzaak zijn.

De Britse zeiler Alex Thomson en de Spanjaard Pepe Ribes hebben nu officieel opgegeven in de Barcelona World Race. De schippers en het shoreteam evalueren nu hoe en waar men de IMOCA 60 weer aan land krijgt. Salvador de Bahia in Brazilië zou wel eens een optie kunnen zijn.

Meer informatie volgt heel waarschijnlijk op www.alexthomsonracing.com and www.barcelonaworldrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: