Barre omstandigheden tijdens de winterwedstrijd in Drimmelen

winterwedstrijd in DrimmelenDe vijfde winterwedstrijd in Drimmelen wordt gevaren onder barre weersomstandigheden. Met een matige wind en temperaturen net boven het vriespunt is het behoorlijk fris, maar in combinatie met de opgegeven regen die later overging in natte sneeuw is het ronduit guur te noemen.

De strijd werd geleverd op de Amer en de Nieuwe Merwede. Bij de Cork 1720 ging de strijd tussen de Evolution Sails van Koen van Gils en Abracadabra van Jeroen Kop. Deze laatste moest een dure DSQ aan laten tekenen voor de eerste pot en dus kon Koen van Gils met Fred van Rijckevorsel aan de helm een één en een twee noteren voor de eindzegen.

In de J-22 klasse ging de winst naar de Gap van Peter van Doornmalen. Na winst in de eerste race als gevolg van een flitsend start, was hij de enige die reglementair de finish haalde in race 2 en zo een dubbelslag haalde.

Tot zo ver de eenheidsklassen. In de ORC kwamen Jan Govers met zijn J-35 Janboel en de Archambault 31 Rakker van Kees Ketels nek aan nek aan de finish. Uiteindelijk bleek de winst te gaan naar Jan Govers. Misschien omdat Fred van Rijckevorsel uitgeleend was en Tjerk van Loenhout niet aan boord was, moet Kees Ketels het met eigen middelen zien te klaren en moest de Jimp het zonder eigenaar Ger Bayens stellen en lukte het gelegenheidsstuurman Jan Jacobsen niet om voor een verrassing te zorgen.

Jimp

In de VJ1 ging de winst naar de Brut van Peter Gilde. Als kleinste bootje uit de groep wist hij met zijn vaste stuurman Peter Sluimer alles uit dit eigenwijze Hongaarse bootje te knijpen. In VJ2 drukte broer Marc Sluimer maar weer eens als eerste af. Noblesse oblige zullen we maar zeggen. De winst in VJ3 ging weer eens naar Jack de Been met zijn Friendship 22.

Al met al een waardige winterwedstrijd in al zijn verschijningsvormen. Met een vaste schare toeschouwers die de start vanaf de wal kunnen volgen op een manier die je nergens anders tegenkomt, regelmatig de mogelijkheid om met de rondvaartboot de strijd op het water live te volgen, een prettige sfeer op het water en op de wal, een professionele begeleiding die voortdurend alert is op veiligheid en dit alles overgoten met een typisch Brabants sausje maken de winterwedstijden in Drimmelen tot wat ze al decennia lang zijn: De maatstaf in clubzeilen in de winter.

Tekst: Peter Sluimer
Foto: Paul Bastianen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: