Preview: Belgische zeilers naar ISAF Werelbeker in Miami

ISAF Werelbeker in MiamiVolgende week maandag 26 januari start te Miami (Florida) de ISAF Sailing World Cup. Dit is eveneens de start van het zeilseizoen 2015 voor de VYF Olympic Laser Teams. Bij de dames in de Laser Radial is Evi Van Acker een potentiële podium kandidate. Bij de heren in de Laser Standard is deze regatta een belangrijke stap in de ontwikkeling van het team, voor William De Smet is dit zijn eerste World Cup wedstrijd in de Laser Standard klasse.

De ISAF World Cup Miami 2015 zal bestaan uit volgende wedstrijden:
• Miami - 25-31 January 2015
• Hyères - 20-26 April 2015
• Weymouth and Portland - 8-14 June 2015
• Qingdao - 14-20 September 2015
• 2015 Final Abu Dhabi - 27 October to 1 November 2015

Evi Van Acker en Emma Plasschaert nemen deel in de Laser Radial. Dit sterke dames veld bestaat uit 85 zeilsters uit 35 verschillende landen. De eerste 3 manches starten op maandag 26 januari. De medal race, waarna de winnaar gekend is, worden op zaterdag 31 januari gezeild.

Sam Vandormael en William De Smet vinden we terug in de Laser Standard. Beide mannen starten hun World Cup ook op maandag 26 januari en sluiten het af op zaterdag 31 januari. Met 130 deelnemers uit 47 verschillende landen is de kwaliteit van het deelnemersveld verzekerd.

Andere Belgen die ook deelnemen zijn: Morgan Good & Dominique Ampe in de Nacra 17 en Wannes Van Laer in de Laser Standard.

Volg hier de wedstrijden vanaf 26 januari 2015: http://miami.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: