Marit Bouwmeester pakt de leiding in Miami

Marit BouwmeesterOp de voorlaatste dag van de wereldbekerwedstrijden zeilen in Miami plaatsen zeven Nederlandse teams van de Delta Lloyd Kernploeg zich voor de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Vijf kernploegteams maken kans op een podiumpositie. Er stond bar weinig wind en sommige klassen kwamen niet in actie. Laserzeiler Marit Bouwmeester (NED) gaat als een van de favorieten de medalrace in, maar de eindoverwinning is voor Bouwmeester, vanwege het kleine puntenverschil, nog verre van zeker.

Coach Jaap Zielhuis zei: “Het wordt razend spannend morgen, want de marges zijn klein. Marit staat één punt voor op Annemarie Rindom en drie punten op Evi van Acker (BEL), dus het wordt echt een battle. Er was hele weinig wind vandaag. Met meer risico had Marit kunnen winnen, maar ze maakte een strategische keuze en ging voor de uitslag in het klassement.”

Samenvatting andere klassen
Lilian de Geus (NED) staat op een tweede plaats bij de vrouwen windsurfers, maar het goud is al vergeven.

De twee catamaran teams in de Nacra17 bezetten een vierde en een zesde plaats. Brons is nog mogelijk voor Mulder en De Koning (NED).

Laserzeiler Rutger van Schaardenburg (NED) plaatst zich met een tiende plaats, maar is kansloos voor een podiumpositie.

Bij de vrouwen in de 470 klasse plaatst het team van Kyranakou en Van Veen (NED) zich met een zesde plaats voor de medalrace. Brons is theoretisch nog mogelijk.

Paralympisch zeilers sloten vandaag het evenement af. De Nederlanders pakten net geen medaille. Het team van Rolf Schrama en Sandra Nap kreeg geen kans om zich naar voren te zeilen, vanwege een gebrek aan wind en blijft op een vierde plaats steken op één punt achterstand van nummer drie.

http://miami.ussailing.org

Foto: Rachel Jaspersen
Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: