Enno Kramer en Ard Geelkeren winnen zilver op het WK Flying Dutchman

Enno Kramer en Ard GeelkerenHet Flying Dutchman Wereld Kampioenschap in Australische Sydney, wat gehouden werd van 3 - 8 januri 2015, is gewonnen door het Hongaarse team Szabolcs Majthényi/András Domoko(HUN70). Het Nederlandse zeilduo Enno Kramer/Ard Geelkerken(NED26) werden 2de en nemen het zilver mee naar huis.

Het is voor het Hongaarse team alweer de 11e Wereldtitel en ook deze keer lieten zij geen twijfel over wie of er met eer ging strijken. Zij wonnen alle wedstrijden en slechts de laatste race moesten zij het
Nederlandse team NED26 Kramer-Geelkerken, de Wereldkampioenen van 2013, voor laten gaan. Beide teams waren een klasse apart in een veld van bijna vijftig boten, van drie continenten en uit 11 landen, die streden om de titel.

Meer info: https://fdworlds2015.wordpress.com/

WK Flying Dutchman 2015 Top 3:
1. HUN 70 Majthényi Szabolcs – Domokos András
2. NED 26 Enno Kramer - Ard Geelkerken
3. GER 113 Kilian Konig – Johannes Brack

Over de Flying Dutchman klasse
De FD, die in 1951 als internationale zeilbootklasse is ontstaan, is nog steeds springlevend en onbetwist de mooiste wedstrijdboot. Deze open, ex Olympische 2 mans-boot met veel trim mogelijkheden heeft een grote evolutie meegemaakt, onder andere van hout naar modernste
carbon/composiet materialen en zodoende nog altijd up-to-date.

De FD-zeilers treffen elkaar door het seizoen tijdens de Eurocup series. Het Nederlands Kampioenschap is dit jaar op 6, 7 en 8 juni op het IJsselmeer bij Medemblik. Daar zullen weer diverse wereldtoppers uit
Europa aanwezig zijn om zich meten met de overige Nederlandse, Engelse en Duitse Flying Dutchman wedstrijdzeilers. Meer info op www.sailfd.com

Tekst: Gijs van Daal

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: