Wannes Van Laer 6de tijdens de Semaine Olympique Française

Wannes Van LaerVan 6 tot en met 10 oktober werd er in La Rochelle opnieuw op het water gestreden in de Olympische Zeilweek van Frankrijk. Wannes Van Laer voer deze wedstrijd ter voorbereiding van opkomende grote wedstrijden, zoals de wereldbekerfinale te Abu Dhabi eind november.

Wannes opende de regatta op een 5de plaats, maar moest zich op de laatste dag tevreden stellen met de 6de plaats in het algemeen klassement. Tijdens de Medal Race startte hij te vroeg, waardoor hij vervolgens de hele reeks aan achtervolgen toe was, en uiteindelijk 10de en laatste werd in deze laatste reeks.

Wannes Van Laet vertelt ons:
"Ik ben best wel tevreden over het zeilen tijdens deze wedstrijd. Het is al een volledig seizoen zoeken naar het goede gevoel op het water en ik heb tijdens de laatste 2 wedstrijden (wereldbeker Qingdao en SOF La Rochelle) weer wat zelfvertrouwen kunnen bijtanken."

"Alleen is het natuurlijk jammer dat ik tijdens de Medal Race te vroeg van start ging en dat het een eindje duurde vooraleer de individuele terugroep vlag werd gehesen. Op die manier kon ik enkel maar toekijken hoe de anderen streden om de ereplaatsen, vooraleer ik opnieuw in de wedstrijd zat..."

"Ik kijk enorm uit naar de wereldbekerfinale te Abu Dhabi en ben vooral ook blij dat ik zelfs na een minder seizoen nog steeds bij de 20 beste zeilers ter wereld hoor, want in Abu Dhabi mag enkel de top 20 op de wereldranglijst van start gaan!"

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: