Finale Q-Cup op 17 oktober

Q CupOp 17 oktober 2015 zal de FINALE plaatsvinden van ons succesvol recreatief wedstrijdcircuit in optimist: de Q-cup. De finale zal plaatsvinden op het Damslootmeer te RBSC Heusden. Het circuit kende al een ongelooflijk succes met 50-60 inschrijvingen per manche, dus dat belooft dat de finale groots zal worden. Op deze plas leerde Evi Van Acker zeilen en startte ze met haar sportieve droom!

Wat is de Q-cup?

De Q-cup is een laagdrempelig wedstrijdcircuit voor recreatieve jeugdzeilers, waarbij gevaren wordt in optimist. Het circuit gaat door tijdens de zomermaanden en het najaar in een aantal watersportclubs aangesloten bij de unisportfederatie (VYF) en wordt dit jaar afgesloten met een grote finale op het Damslootmeer in RBSC Heusden (de club van Evi Van Acker). De organisatie is in handen van de Vlaamse Yachting Federatie in samenwerking met de organiserende clubs. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van enkele sponsors.

Tijdens de finale worden er mooie prijzen uitgereikt aan de kinderen.

De clubs, begeleiders en vooral de ouders dragen bij tot een reeks leuke en ontspannende wedstrijden in prima sfeer. Dit zijn wedstrijden voor jonge zeilertjes die uit de zeilschool komen en kennis willen maken met wedstrijden varen. Alles wordt daarom erg eenvoudig gehouden.

De organisatoren zorgen voor leuke en aangepaste briefings waarin telkens iets nieuws uit de doeken wordt gedaan. Gaande van te varen parcours, ronden van een boei, voorrangsregels, startprocedure en fair play. We maken er ook geen materiaalslag van.

Alle manches worden gevaren in polyethyleen boten met recreatief tuig. Er wordt trouwens altijd gezeild op een eenvoudig parcours. Winnen is leuk maar mag de pret niet bederven. Deelnemen is immers belangrijker dan winnen.

Ook Evi Van Acker heeft ooit haar eerste wedstrijdjes op deze manier gevaren, succes is daarbij een item maar het graag doen nog veel meer.

De Q-cup voor optimisten, proberen maar! De finale moet de apotheose van het seizoen worden. Er stonden negen wedstrijden over heel Vlaanderen gepland, de eerste ging door op 23 augustus in WVD Mechelen en de laatste op 17 oktober in RBSC Heusden. Je mag aan zoveel wedstrijden deelnemen als je wil.

Meer info: www.vyf.be/nl/q-cup-93.htm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: