Lelystad Regatta 2015: Een zeilfeestje onder super omstandigheden

Lelystad Regatta 2015Briljant weer, enthousiaste vrijwilligers en dito deelnemers tijdens de Lelystad Regatta 2015 en je hebt een zeilfeestje in jachthaven Lelystad Haven. Dank allemaal en dank ook aan onze sponsors! Door de 2de editie van het evenement te combineren met de eerste wedstrijd van de Coldhanded Cup, werd de deelnemerslijst van 2014 overtroffen tot 50 ingeschreven schepen. Natuurlijk hielp de gebruikelijke soepele inschrijvingstermijn ook de mooi-weer-zeilers over de streep.

Na een wat verlate start, omdat niet alle schepen tijdig het startgebied hadden gehaald en het uitleggen van de bovenboei wat meer tijd vergde, ging het zaterdag rond half elf dan toch los met de eerste knal van het startgeweer. Onder sublieme weersomstandigheden werden daarna 4 korte baan wedstrijden gevaren voor de full crew en 3 voor de dual handed klassen. Live verslag was er vanaf het water en de kant door Regatta Radio. Het schalde door de ether via de frequentie van Radio Lelystad.

Toen de behandeling van protesten en borrel waren afgesloten bleek de Hodspur met vier paaltjes oppermachtig in de ORC Dual Handed. In de ORC Full Crew zat de MaJic op de troon, maar Grand Slam zaagde wel aan de poten na een wat mindere eerste en vooral tweede race. In de SW klasse stond Olympia fier aan de top.

Lelystad Regatta

De volgende dag een lange baan onder koude maar voor de rest prachtige omstandigheden. Met 20 knopen wind gemiddeld waren alle schepen dan ook bijtijds terug. Met al weer een paaltje was de Hodspur ongenaakbaar en won overall de OCR Dual Handed. Bij de ORC Full Crew bleek de overwinning van de Grand Slam niet voldoende om de MaJic van de troon te stoten. In de SW consolideerde de Olympia de eerste plaats. Tussen de clubs eindigde de strijd in het voordeel van WSV Lelystadhaven, die daarmee dus de Shipcenter bokaal in ontvangst nam.

Over de Lelystad Regatta
De Lelystad Regatta is ontstaan uit de onderlinge herfstwedstrijden tussen WV Lelystad en WSV Lelystadhaven. In 2014 werd het evenement als Lelystad Regatta voor het eerst ook opengesteld voor deelnemers van buiten deze verenigingen. Met als doel met zo veel mogelijk sportieve zeilers en verenigingen onderlinge strijd te laten leveren op het water, onder het motto “Strijd om de cup voor je club”.

Tekst: Bart Muller
Foto's: Edward van Kempen

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: