Zeilsters Kyranakou & Van Veen zeker van ticket naar Rio 2016

Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van VeenDelta Lloyd Kernploegzeilsters Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen eindigen op een vijfde plaats in de strijd om het Wereldkampioenschap in de olympische 470 klasse bij de vrouwen. In de afsluitende medalrace in Haifa Israël wist het Nederlandse duo de Duitsers, Amerikanen, Australiërs en Spanjaarden achter zich te houden. Die vijfde plaats in het eindklassement is goed voor een tweede halve olympische kwalificatie en het felbegeerde ticket naar Rio. De eis was top zeven landen op dit WK.

Kyranakou & Van Veen: “Nog geen medaille”
De doelstelling voor dit WK was top zes landen in de geschoonde lijst. Met dit resultaat voldoen Kyranakou en Van Veen aan alle doelstellingen. Maar gedurende de week was het allemaal niet zo eenvoudig als het achteraf klinkt. Op de eerste dag werden de zeilsters uit de Delta Lloyd Kernploeg gediskwalificeerd voor communicatie met de coach in de startprocedure. Met direct een schrapresultaat als gevolg. De hele week mochten ze geen fout meer begaan.

Afrodite Kyranakou reageerde als volgt: “We hebben die beslissing aangevochten. Dat heeft ons twee avonden wachten in de jurykamer gekost. Niet optimaal. En uiteindelijk verloren.”

Kryanakou-Zegers vervolgt: “Ook op het water ging het allemaal niet vanzelf. Er werd op het scherpst van de snede gevochten. En het is heel spannend als je weet dat je geen enkele fout meer kan permitteren. Dat zit in je achterhoofd, de hele tijd. Vooral met de start is het heel lastig, we konden niet teveel risico nemen. Nog een diskwalificatie zou funest zijn. Maar we zijn heel blij met dit resultaat. We zien ook dat het podium mogelijk is op zo’n sterk bezet toernooi. Wij zijn ook heel tevreden met onze prestaties met weinig wind. En wij zijn heel blij dat deze ellende ons nu overkomt. Wij zijn op weg naar onze eerste Olympische Spelen. Hier leren we veel van. Kortom heel tevreden, nog geen medaille.”

Foto: Ronen Topelberg / Aquazoom
Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: