One Ton Cup revival in 2016

One Ton CupUit Nederlandse hoek vernemen we dat er in 2016 een heuse One Ton Cup gaat plaats vinden tijdens het Breskens Sailing Weekend. Ook wel het mekka voor IRC zeilen genoemd in de lage landen. Er zouden zich al 10 enthousiaste One Tonner eigenaren uit België, Nederland en Frankrijk aangemeld hebben voor deelname. De organisatie mikt op 30 One Tonners.

De wedstrijden zullen opgedeeld worden in 3 klassen:

  • Classic RORC 22 ft.
  • IOR 27.5 ft.
  • IOR 30.5 ft.

De One Ton Cup die samen met het Breksens Sailing Weekend wordt gezeild zal plaats vinden van 26 t/m 28 augustus 2016. Speciaal voor de One Tonners is er een extra wedstrijddag voorzien op 25 augustus.

Weetje
De eerste One Ton Cup werd in 1899 georganiseerd door de "Cercle de la voile de Paris" zeilclub en moest gezeild worden op de Seine ter hoogte van de gemeente Meulan-en-Yvelines (FRA). De One Ton Cup kreeg nadien talloze metamorfoses waarvan de laatste in 1999. De One Ton Cup werd toen toegewezen aan het wereldkampioenschap Corel 45, een Bruce Farr eenheidsklasse ontwerp die nadien hernoemd werd tot IC 45.

Meer informatie aanvragen over de One Ton Cup revival doe je bij Vincent de Vries die we kennen van de L'Esprit du Morbihan (een Tina uit 1969) via NED700@devriesnoorbergen.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: