Team Utrecht Challenge wint Broach | TU Delft ‘Slag om Delft’

TU Delft Slag om Delft18 oktober is de Broach | TU Delft ‘Slag om Delft’ voor de 10e keer gevaren. In hartje centrum van Delft werd er om de Slag om Delft cup gestreden tussen 8 matchrace zeilteams. In de finale streden Team Utrecht Challenge en Team Sprij tot het bittere eind, maar heeft uiteindelijk Team Utrecht Challenge met Robert-Jan Kentgens aan het roer met een royale voorsprong gewonnen.

De weersvoorspellingen maakten het spannend of er wedstrijden konden worden gevaren. ’s Ochtends was er namelijk geen wind. Maar in de loop van de middag ontwikkelde zich toch een briesje, waardoor de boten de Kolk op konden. Vanwege het lange uitstel heeft het wedstrijdcomité besloten om de wedstrijden en het wedstrijdschema in te korten. Door een poule systeem werd bepaald wie er op welke positie eindigde.

Uiteindelijk werd er aan het eind van de middag met een knock-out systeem gestreden om de eerste en tweede plaats. Hierbij hebben Team Utrecht Challenge en Team Sprij een plekje in de finale weten te bemachtigen. Team Utrecht Challenge wist Team Sprij bij de start in een hoekje te drijven en heeft op die manier de Slag om Delft bokaal weten te winnen!

De Slag om Delft trok veel kijkers die op de kant konden genieten van live commentaar en een heerlijke borrel. De gezelligheid op de kant en de positieve mentaliteit van de teams maakten het een geslaagde dag!

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: