Lezing over Ratingsystemen met focus op ORC

  • Author: Ice
    Date: vr, 30/10/2015 - 15:24
    Tags:

ORC metingOp woensdagavond 11 november in het Harbor House van WSV Flevomare komt Leo van Raam een lezing geven over Ratingsystemen in Nederland. Allereerst wordt uitgelegd hoe het SW, IRC en ORC ratingsysteem werkt. Daarna zal hij dieper ingaan op ORC, het meest gebruikte ratingsysteem in Nederland. Onderwerpen die worden behandeld zijn: • wat is Declared, wat is Club en wat is International. • hoe komen de ratings tot stand en • waarom is Triple Number eerlijker dan single number. • wat is offshore en wat is inshore? • wat voor informatie kunt u uit uw ORC meetbrief halen • wat u kan/moet doen om uw handicap te verbeteren (kan dat eigenlijk wel?). Leo van Raam is erkend ORC en IRC meter en tevens voorzitter van de Technische Commissie van de Noordzee Club. Door deze functies is hij een expert op het gebied van meetbrieven en heeft hij ook veel contact met het Rating Office van het Watersportverbond en de beheerder van het SW systeem. Zijn presentatie wordt opgeluisterd met leuke filmpjes en er is natuurlijk ook veel ruimte voor vragen. Ook toerzeilers kunnen het nodige leren, zeker als ze overwegen af en toe eens een wedstrijdje te gaan varen. De lezing begint om 20:00 uur en om 19:30 uur staat de koffie al klaar.

Labels
ORC

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: