Marit Bouwmeester aan de leiding bij finale ISAF Wereldbeker

Marit BouwmeesterNa 2 dagen gaat de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester in de Laser Radial klasse aan de leiding bij de ISAF Sailing World Cup Finale in Abu Dhabi. De Friese zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg vaart sterk op dit nieuwe evenement dat in zijn tweede jaargang zit. Evi Van Acker (BEL) is na vandaag een plaats gestegen in het klassement en gaat van 6 naar 5.

Bouwmeester reageert na afloop van haar tweede race als volgt:
“We zeilen hier iedere keer ‘s ochtends op de aflandige ochtendwind. Die is redelijk vlagerig en shifty. Het zeilen gaat eigenlijk heel goed. Ik had gisteren een goede dag, en vandaag een prima eerste race. De tweede race kreeg ik een jurystraf. Ik merk dat de jury hier best wel snel is met straffen geven, dat is wel echt iets om op te letten. Blijkbaar focussen zij op net wat andere dingen. Maar we proberen morgen nog een sterke dag te varen, en de focus ligt uiteraard ook op het WK in Oman.”

Voorbereiding op WK Laser Radial
Bouwmeester gebruikt dit nieuwe evenement om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial van 20 tot en met 26 november in Mussanah, Oman. Voorafgaand aan de wereldbekerfinale zat Bouwmeester al 12 dagen in Oman om te trainen, samen met coach Jaap Zielhuis. Een groot verschil met Abu Dhabi volgens Bouwmeester: “Oman is een beetje afgelegen, Abu Dhabi is echt heel erg luxe en groot”.

Evi Van Acker van een 6de naar een 5de plaats
Evi Van Acker is een plaatsje gestegen in de Laser Radial klasse. Ze werd derde in de derde regatta en elfde in de vierde. Die laatste uitslag mag ze schrappen, zo klimt ze met 15 punten van 6 naar 5. Emma Plasschaert gaat ook vooruit, van 13 naar 11 na een vijfde en 18e plaats. Dat laatste resultaat mag ze schrappen.

Nicholas Heiner (NED)
Voor Nicholas Heiner is dit evenement weer een wedstrijd op hoog niveau. Heiner, de wereldkampioen van 2014, verloor de nationale selectiestrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016 van Rutger van Schaardenburg. Heiner heeft even wat afstand genomen maar is ondertussen weer begonnen met Laser-zeilen op het hoogste niveau. Heiner werkt samen met Van Schaardenburg om elkaar beter te maken. Heiner met als doel een medaille op het WK in 2016 en Van Schaardenburg met als doel een olympische medaille in Rio. Een samenwerking die past bij echte kampioenen.

Wannes Van Laer (BEL)
Wannes Van Laer blijft met zijn Laserboot hangen in de middenmoot. Na een 14e en 13e plaats gisteren, was er vandaag een 17e en 12e plek. Die 17e mag hij schrappen, goed voor 39 punten en een 17e plaats, twee minder goed dan gisteren.

Wereldbekerfinale
De beste 20 zeilers van de vijf speelrondes van de ISAF Wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd voor de ‘Grand Final’ in Abu Dhabi de: ISAF Sailing World Cup Final. Dit toernooi wordt georganiseerd in 8 olympische zeilklassen. Voor de andere Delta Lloyd Kernploegleden valt dit nieuwe evenement niet goed in hun planning ten opzichte van een piekmoment op de Wereldkampioenschappen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: