Marit Bouwmeester als nummer één naar de Medal Race in Abu Dhabi

Marit BouwmeesterDe Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester gaat morgen als nummer één naar de Medal Race van de ISAF Wereldbekerwedstrijden finale in Abu Dhabi. De Zweedse Josefin Olsson staat op de tweede plek met slechts één punt achterstand. Evi Van Acker (BEL) staat op drie met nog 8 punten in te halen. In de medal race tellen de punten dubbel, alles kan dus nog.

Bouwmeester gebruikt dit nieuwe evenement om zich voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial dat van 20 tot en met 26 november gezeild wordt in Mussanah, Oman. Voorafgaand aan de wereldbekerfinale zat Bouwmeester al 12 dagen in Oman om te trainen, samen met coach Jaap Zielhuis.

Bouwmeester zie gisteren na afloop van race vier het volgende:
“We zeilen hier iedere keer ‘s ochtends op de aflandige ochtendwind. Die is redelijk vlagerig en shifty. Het zeilen gaat eigenlijk heel goed. Ik had gisteren een goede dag, en vandaag een prima eerste race. De tweede race kreeg ik een jurystraf. Ik merk dat de jury hier best wel snel is met straffen geven, dat is wel echt iets om op te letten. Blijkbaar focussen zij op net wat andere dingen. Maar we proberen morgen nog een sterke dag te varen, en de focus ligt uiteraard ook op het WK in Oman.”

Laser zeiler Nicholas Heiner (NED) is niet geplaatst voor de medal race.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: