Preview Snowball Winterserie Matchracen

Snowball Winterserie MatchracenDe Snowball Winterserie Matchracen is een serie Grade 5 matchrace evenementen die georganiseerd wordt door Westeinder Zeilwedstrijden (WZW). Per evenement kunnen zich maximaal 7 teams inschrijven waarbij een team moet bestaan uit 3 of 4 bemanningsleden.

De evenementen zullen plaatsvinden op Westeinderplassen bij Aalsmeer op de volgende data:

Evenement 1: Zondag 15 november 2015
Evenement 2: Zondag 20 december 2015
Evenement 3: Zondag 17 januari 2016
Evenement 4: Zondag 21 februari 2016
Evenement 5: Zondag 20 maart 2016
Evenement 6: Zondag 17 april 2016 (FINALE)

Voor wie is het bedoeld
De Snowball Winterserie 2015-2016 is bedoeld voor schippers met matchrace-ervaring. Er zullen per evenement maximaal 7 schippers worden uitgenodigd. Er zal rond de matches veel aandacht worden besteed aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match. Daarnaast zal er na ieder evenement een debrief worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken. Voor wedstrijdzeilers zonder specifieke matchrace-ervaring gaan we clinics organiseren op 14 november en 19 december.

Individuele zeilers
Zeilers die graag mee willen doen maar geen eigen team hebben kunnen zich individueel opgeven. Wij zullen dan proberen die zeilers bij teams te plaatsen die niet compleet zijn en nog bemanning zoeken. Zeilers die individueel willen deelnemen aan een evenement kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier door in de rubriek “Bemanning” te vermelden “individueel”. Graag daarbij aangeven wat je ervaring is met zeilen (inclusief spinnakeren).

Boottype
De wedstrijden worden gevaren in boten van het type J/22. Deze worden ter beschikking gesteld door Westeinder Zeilwedstrijden.

Programma
Het programma van een evenement bestaat uit het varen van een volledige round robin, eventueel gevolgd door een finale. Voor en na het zeilen zal via een briefing en debriefing veel aandacht worden besteed aan de tactiek en de regels van het matchracen. Aan de zeilers zal worden gevraagd bij te dragen aan de organisatie door te helpen bij de voorbereidingen (boten optuigen), het opruimen en eventueel het assisteren op het startschip. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te varen met een umpire om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire. De organisatie zorgt, net als vorig jaar, weer voor de lunch.

Kosten
De kosten bedragen € 90,- per team per evenement en bij individuele deelname € 30,- per persoon per evenement. Lunch is inbegrepen.

Samenwerking DMTRA
Dit jaar werken we intensief samen met de Dutch Match & Team Racing Association (DMTRA) die de DMTRA Winterserie organiseert. DMTRA is een vereniging die zich toelegt op matchracen en teamzeilen. DMTRA organiseert wedstrijden op het IJsselmeer bij Medemblik. De boten die door DMTRA worden gebruikt zijn van het type Elliott 6m. De bedoeling van de samenwerking is dat de kalenders en de wedstrijdbepalingen onderling zijn afgestemd, dat we officials uitwisselen en dat we het niveau van de groepen beter onderling kunnen afstemmen. Meer informatie over de DMTRA Winterserie is te vinden op de website van DMTRA.

De DMTRA Winterserie wordt gevaren op de volgende data:
Stage 1: Zaterdag 31 oktober 2015
Stage 2: Zaterdag 22 november 2015
Stage 3: Zaterdag 12 december 2015
Stage 4: Zaterdag 9 januari 2016
Stage 4A: Zaterdag 16 januari 2016 (RESERVE)
Stage 5: Zaterdag 13 februari 2016
Stage 6: Zaterdag 12 maart 2016
Stage 7: Zaterdag 9 april 2016

Tekst: Herman van der Meyden

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: