Wedstrijdzeilen in het historisch centrum van Delft

DelftOp zondag 18 oktober wordt op de Zuidkolk in Delft de 10e editie van het zeilevenement Broach|TU Delft ‘Slag om Delft’ gezeild. Studenten van de Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach organiseren in samenwerking met de Gemeente Delft en de TU Delft dit evenement, waarbij acht teams in twee wedstrijdzeilboten om en om tegen elkaar zullen strijden.

Het kleine vaarwater in het historisch centrum van Delft en de verraderlijke wind zorgt voor een spannende wedstrijd waarbij alles van de zeiler gevraagd wordt.

Tijdens Broach|TU Delft ‘Slag om Delft’ worden zeilwedstrijden gevaren in matchrace vorm door 8 ervaren teams. Matchracen is de meest spectaculaire, en voor het publiek toegankelijke, manier van wedstrijdzeilen. Twee teams, twee boten, een snelle start en een korte wedstrijdbaan. Binnen een paar minuten is de strijd beslist, de eerste over de lijn wint. Snelheid is echter niet alles, matchracen is ook het tactisch uitschakelen van de tegenstander. Dit staat garant voor spannende en hachelijke confrontaties. Het kleine vaarwater en de ongebruikelijke windstromingen in de Zuidkolk geeft een dynamisch effect wat een extra spannende strijd maakt.

Op het eerste gezicht is matchracen een ingewikkelde sport, daarom wordt er live commentaar gegeven op de wedstrijden. Verder zijn er schermen aanwezig waar het matchracen in een notendop wordt uitgelegd en de scores worden bijgehouden. Op die manier blijft het matchracen voor iedereen toegankelijk. Om half tien ’s ochtends zal de eerste wedstrijd starten en om vier uur ’s middags wordt de finale gevaren.

Naast het zeilen is er op de kant aan de Hooikade ook veel te doen. Zo kan je genieten van een warme soep of een koud biertje en kan je kijken of je het talent hebt om later een echte zeiler te worden in de optimist zeilsimulator.

Adres en Route
Het evenement zal plaatsvinden in de Zuidkolk in Delft. Parkeergelegenheid is beperk vanwege de locatie, wij adviseren mensen met de auto te parkeren bij “Garage Zuidpoort, Zuidwal 14”.

Tekst: Job Seuren

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: