Evi Van Acker net niet op het podium van de ISAF wereldbekerfinale in Abu Dhabi

Belgisch olympisch zeilster Evi Van Acker is vandaag als vierde geëindigd in de Laser Radial klasse op de wereldbekerfinale zeilen in Abu Dhabi. In de zevende en afsluitende regatta, de medal race met dubbele punten, finishte Evi pas als zesde. Daardoor zakte ze in het klassement naar de 4de plaats en staat ze net niet op het podium.

“Pijnlijke vierde plek op de World Cup Final. Niet tevreden, maar veel geleerd en nu vooruit kijken naar het WK in Oman over 3 weken”, reageerde Evi Van Acker.

De eindzege was voor de Zweedse Josefin Olsson. Die wipte op de laatste dag over de Nederlandse Marit Bouwmeester. Het brons ging naar de Deense Anne-Marie Rindom, die in eindstand 2 punten minder telt dan Evi Van Acker, de winnares van vorig jaar.

Emma Plasschaert miste net de top-10 met een 11de plaats, waardoor ze niet aan de medal race mocht deelnemen. Maar met haar 11de plaats in het eindklassement doet ze het toch drie plaatsen beter dan vorig jaar.

In de Laser Standard klasse eindigde Laser zeiler Wannes Van Laer (BEL) op een 16de plaats bij de mannen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: