R&ZV Naarden trapt af met Frostbite Cup winterwedstrijden (video)

Frostbite CupAfgelopen zondag werden voor het eerst in de geschiedenis van R&ZV Naarden winterwedstrijden gevaren. Veertien J/80’s hebben zich ingeschreven en strijden deze winter om de Frostbite Cup. Hiermee breekt de zogenaamde Noordelijke vloot van J/80s met de Grevelingen Cup, waar dit jaar acht stuks varen.

De eerste wedstrijd kenmerkte zich door mooie zeilcondities. Dertien J/80s verschenen aan de start en zeilden drie races. De wind begon matig met 8 knopen, maar toen de mist oploste trok de wind aan tot zo’n 12 knopen. Bekijk hier de beelden van de races.

Nieuwkomer Oant sJen (voormalig DJ) won de eerste race, maar kon daarna niet meer in de top 3 varen. De tweede race werd gewonnen door de JSB en de derde door J’zus. De Juul werd één keer derde en twee keer tweede en is daardoor na de eerste dag leider in het klassement. Klik hier voor de volledige uitslagen.

De Frostbite Cup wordt georganiseerd door R&ZV Naarden en gevaren op het Gooimeer. De volgende wedstrijd is zondag 13 december a.s. Deelnemers kunnen nog inschrijven via www.rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/frostbite-cup/

Tekst & Fotografie: Floris Cornelissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: