Wereldkampioenschap 49er zeilen te Buenos Aires

Wereldkampioenschap 49er zeilenVrijdag 13 november start te Buenos Aires, Argentinië, het Wereldkampioenschap zeilen voor de 49er-klasse. De races zelf starten op 16 november met de kwalificatiewedstrijden, op 19 november starten de fleet races en op 21 november wordt de medal race gevaren. Tijdens de 6 racedagen nemen 64 teams uit 27 verschillende landen het tegen elkaar op.

Na de medaille race op 21 november zullen we niet alleen de wereldkampioen kennen, ook worden er nog drie landenplaatsen toegewezen voor de 2016 Olympische Spelen te Rio.

De Belgische 49er teams
• Yannick Lefebvre & Tom Pelsmaekers
• Levi Slap & Max Slap

Beide teams, in de snelle en spectaculaire 49er klasse, gaan voluit voor het Belgische ticket voor Rio 2016. Hiervoor dienen ze bij de top drie landen te eindigen die nog niet zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen, wat in het uiterst sterke deelnemersveld op dit WK geen makkelijke opdracht zal zijn. Op het WK van 2014 werden al 10 van de 20 landenplaatsen toegewezen.

Tekst: Dimitri Dumery / Algemene Coördinator Topsport VYF

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: