Goofies zeilrace november was voor sommige de beste zeildag van het jaar

Goofies zeilwedstrijdZoals wel vaker tijdens de Goofies zeilwedstrijden hadden de zeilers afgelopen zaterdag het beste van het weer. Zowel het aantrekken van de wind tot 6 bfr als de regenbuien wachtten keurig tot de laatste boten waren gefinisht. De zeilers konden daarom terug kijken op een prachtige zeildag. Een van de zeilers noemde het zelfs zijn beste zeildag dit jaar. En hij had nog niet eens gewonnen.

De verhoudingen tussen de beroeps binnenvaart en de recreatievaart zijn met name in sluizen niet altijd even geweldig. Bij de start van de Goofies was er echter een zeer gewaardeerde actie van de schipper van de Scaldis, een duwcombinatie met zand voor Colijnsplaat. Het binnenvaren van de Scaldis dreigde samen te vallen met een van de starts. De schipper hield de combinatie gaande tussen de Zeelandbrug en de haven Colijnsplaat zonder de wedstrijd vloot te hinderen. Direct na de start van de 3e groep en ruim voor die van de 4e groep voer hij rustig de haven in. Ook daarbij heeft geen van de deelnemers last gehad en werd het wedstrijdverloop niet beïnvloed. Klasse!!

Goofies zeilrace

De top 3 uitslagen van de Goofies wedstijden van november 2015

ORC A
Winnaar in ORC A werd Piet Briels uit Halle Zoersel (B) met de ANTILOPE STS voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Norbert Burkert uit Bedburg (D) die met de TOP JOP derde werd.

IRC A
In IRC A ging de overwinning naar Erik van Campenhout uit Sint Genesius Rode (B) met de AZAWAKH voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Marco de Bat uit Terneuzen die met de BATELEUR derde werd.

ORC B
In ORC B won Ericjan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B
In IRC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Christof Lamproye uit Kortenberg (B) met de ENIGMA en schipper Scharff uit Zierikzee die met de ALLROUND SAILING derde werd.

Ongemeten A
De overwinning was voor Eric van den Broek uit Aartselaar (B) met de WILD THING voor de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon en de ANDIAMO van R Vercammen uit Schoten (B) die derde werd.

Ongemeten B
De overwinning ging hier naar Bas Schmit uit Achel (B)/Dubai met de JEETJE voor Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER en schipper Christophe Declercq uit Edegem (B) die met de LECAS derde werd.

De volgende Goofies zeilrace is op 5 december.
Tekst: RekenGoof

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: