Franck Cammas rondt Kaap Hoorn met een foiling catamaran

Franck Cammas rondt Kaap HoornFranck Cammas één van de meest succesvolle Franse zeilers heeft Kaap Hoorn met een foiling catamaran gerond. Niemand heeft het hem voorgedaan. Als onderdeel van de Julbo Sail Session ging Franck Cammas Kaap Hoorn rond met een Nacra F20 Carbon FCS samen met de vrij onervaren Duitse zeiler Johannes Wiebel.

Voor Kaap Hoorn normen waren de zeilcondities héél goed: 15 knopen wind met golven tot 2.5 meter hoog.

Frank Cammas vertelt ons in een persbericht: “It’s been a really great and successful adventure,” Franck Cammas said after getting back on land. “It’s unusual to have a weather window in 10 days for a boat like this to round Cape Horn. It’s my third passage and it’s really uncommon to do it with such a small boat.”

Franck Cammas en Johannes Wiebel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: