Franck Cammas rondt Kaap Hoorn met een foiling catamaran

Franck Cammas rondt Kaap HoornFranck Cammas één van de meest succesvolle Franse zeilers heeft Kaap Hoorn met een foiling catamaran gerond. Niemand heeft het hem voorgedaan. Als onderdeel van de Julbo Sail Session ging Franck Cammas Kaap Hoorn rond met een Nacra F20 Carbon FCS samen met de vrij onervaren Duitse zeiler Johannes Wiebel.

Voor Kaap Hoorn normen waren de zeilcondities héél goed: 15 knopen wind met golven tot 2.5 meter hoog.

Frank Cammas vertelt ons in een persbericht: “It’s been a really great and successful adventure,” Franck Cammas said after getting back on land. “It’s unusual to have a weather window in 10 days for a boat like this to round Cape Horn. It’s my third passage and it’s really uncommon to do it with such a small boat.”

Franck Cammas en Johannes Wiebel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: