Franck Cammas rondt Kaap Hoorn met een foiling catamaran

Franck Cammas rondt Kaap HoornFranck Cammas één van de meest succesvolle Franse zeilers heeft Kaap Hoorn met een foiling catamaran gerond. Niemand heeft het hem voorgedaan. Als onderdeel van de Julbo Sail Session ging Franck Cammas Kaap Hoorn rond met een Nacra F20 Carbon FCS samen met de vrij onervaren Duitse zeiler Johannes Wiebel.

Voor Kaap Hoorn normen waren de zeilcondities héél goed: 15 knopen wind met golven tot 2.5 meter hoog.

Frank Cammas vertelt ons in een persbericht: “It’s been a really great and successful adventure,” Franck Cammas said after getting back on land. “It’s unusual to have a weather window in 10 days for a boat like this to round Cape Horn. It’s my third passage and it’s really uncommon to do it with such a small boat.”

Franck Cammas en Johannes Wiebel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en is lector Interactive multimedia design aan de Thomas More Hogeschool. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler pur sang met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, Winnaar Antwerp Race en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments