Evi Van Acker stijgt naar de derde plaats in Oman

Evi Van AckerBelgisch Olympisch zeilster Evi Van Acker had wispelturige prestaties aan het begin van het Wereldkampioenschap in de olympische Laser Radial klasse maar ze wist eergisteren en gisteren een race te winnen. Hierdoor stijgt Evi naar de derde plaats in het tussenklassement. Marit Bouwmeester (NED) zakt van een tweede naar een zesde plaats.

In race vijf werd Bouwmeester gediskwalificeerd voor te vroeg starten. In race zes ging Bouwmeester vervolgens aan de leiding. Maar de wind viel halverwege weg, waardoor ze haar koppositie verloor.

Emma Plasschaert (BEL) werd derde in race 3. Gisteren had ze echter een mindere dag en zakt zo naar de 16de plaats. Voor Maité Carlier (BEL) is dit het eerste WK bij de volwassenen, ondanks dat werd ze 10de in race 3. Gisteren kende ze alsnog een mindere dag waardoor ze 10 plaatsen verliest en voorlopig 42ste is.

Hele kleine verschillen aan de kop
Het puntenverschil tussen de koploper en Evi Van Acker is slechts twee punten. Op kop gaat nog steeds de Deense Rindom. Daarnaast mengen ook de olympisch kampioen Lijia Xu (CHN), Marit Bouwmeester (NED) en Josefine Olson (SWE) zich in de strijd. Alleen Manami Doi (JPN) is een relatief onbekende. Dit zestal wordt op enige afstand gevolgd door de ervaren Gintara Scheidt (LTU) en Tuula Tenkanen (FIN).

Vandaag hebben de dames een dag rust, daarna hebben ze nog drie zeildagen met de medal race op 26 november.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: