Evi Van Acker neemt de leiding op het WK Laser Radial Women

Evi Van AckerEvi Van Acker neemt met nog één dag te gaan de leiding op het WK Laser Radial Women in Oman. Vandaag behaalde Evi een vierde en een zesde plaats in de Final-races 3 en 4. Evi heeft in totaal één race meer gewonnen dan de Deense Anne-Marie Rindom, waardoor ze ondanks gelijke punten eerste staat in het tussenklassement. De Nederlandse Marit Bouwmeester volgt op de derde plaats met vier punten meer.

Bouwmeester (NED) begon de dag als tweede in het klassement maar na een tiende en een vierde plek zakte ze terug naar plaats drie. Met nog één dag te gaan ligt voor haar alles nog open.

Emma Plasschaert (BEL) kwam vandaag als tweede over de finish in Final-race 3. In de vierde race finishte ze als 26ste, zo komt ze momenteel op de 17de plaats te staan. Maité Carlier (BEL) zeilde vandaag een 44ste en 38ste plaats, hierdoor wordt ze 50ste in het tussenklassement.

Maxime Jonker (NED) is bezig aan een sterke serie. Op de voorlaatste dag staat de zeilster uit de Delta Lloyd Talentploeg zevende in een sterk deelnemersveld met gerenommeerde namen als de Chineese Lijia Xu en de Britse Alison Young achter haar. De andere in Oman actieve Talentploeg-zeilster Daphne van der Vaart (NED) staat op een 26e plek in het klassement.

Spannende en beslissende dag morgen
Met maar enkele punten verschil in de top-drie zeilsters en met nog maar twee Final-races te gaan, beloofd het morgen een zeer spannende en dé beslissende dag te worden in Oman.

Het WK Laser Radial kent geen medalrace. Dit betekent dat de zeilsters morgen nog twee reguliere wedstrijden wachten in de race om de titel.

De Final-races staan morgen 11u lokale tijd in de planning (8u onze tijd). De wedstrijd is via de live blog van de organisatie te volgen: www.laserradialworldchampionship.com/live-blog/

Stand WK laser radial
1. Evi Van Acker (Bel) 32 punten
2. Anne-Marie Rindom (Den) 32
3. Marit Bouwmeester (Ned) 36
4. Josefin Olsson (Zwe) 40
5. Tuula Tenkanen (Fin) 42
17. Emma Plasschaert (Bel) 105
50. Maité Carlier (Bel) 219

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: