J/Club trainingsserie nu echt van start

J/Club trainingsserieWerden de voorgaande weekenden geboycot door het weer, nu kan er dan eindelijk gevaren worden! Teams uit Nederland en Duitsland bereiden zich deze winter bij Waterland Monnickendam samen voor op de Segel-Bundesliga en de Eredivisie Zeilen.

Verdubbeling van de serie
e zondag-serie zat dusdanig snel vol, dat er besloten is om ook de serie te gaan draaien op zaterdag. ‘We zijn erg blij met de animo die er is om in de J/70’s te varen en hopen dan ook dat deze teams hoge ogen gaan gooien straks in de Eredivisie Zeilen en de Segel-Bundesliga’ Aldus Jan Zetzema namens J/Club, initiator van deze serie bij Waterland Monnickendam. Voor de zaterdag zijn nog een paar boten beschikbaar. Het zou leuk zijn als er nog een paar Nederlandse clubs aanhaken. Neem hiervoor contact op via jclub@keelboatacademy.com

Kennis delen
Deze serie is anders dan de andere, omdat het doel echt is om kennis met elkaar te delen en samen beter te worden. De sterkere teams maken zo hun tegenstanders in een hoog tempo beter, waardoor ze zelf ook weer een tandje bij moeten zetten’ vertelt Fettje Osinga, organisator vanuit de Keelboat Academy. Dit weekend werken de teams aan het aandewindse rak en hierover wordt in een gezamenlijke debrief kennis en ervaring uitgewisseld tussen de teams. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje in clubhuis ‘Landwater’ op de haven.

Jeugdteam
Ook de jeugdzeilers stonden te popelen: eindelijk echt varen! Hun zeil werd gereefd, zelfs met een zeilermeer is het bemanninsgewicht toch aan de lichte kant, en onder begeleiding van een van de zeilsters van team She Sails gingen ze het water op. Als bij de boei de vraag komt of de genaker er op moet, is een volmondig ‘jaa’ te horen: bikkels zijn het! De kou en de harde vlagen weerhoudt ze er niet van om hard te gaan varen! Wil jij ook weten hoe het is om in een team te varen op de J/70? Wedstrijdzeilers tussen de 14-21 jaar kunnen zich aanmelden bij fettje@keelboatacademy.com om eens kennis te maken.

Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: