Marit Bouwmeester pakt zilver op WK Laser Radial

Marit BouwmeesterDe Nederlandse Zeilster Marit Bouwmeester is er niet in geslaagd om haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse te prolongeren. De zeilster uit de Delta Lloyd Kernploeg scoort in de laatste race een vierde plaats en daarmee eindigt de 27-jarige Bouwmeester met gelijk aantal punten met de Deense Anne-Marie Rindom. Rindom wint de wereldtitel echter op basis van het aantal gewonnen races. Bouwmeester won er slechts één, Rindom twee. Evi Van Acker (BEL) vervolledigt het podium met de derde plaats.

Spannende laatste dag in Oman
Er stond weinig wind voor de kust van Al Mussanah deze donderdag 26 november. Als gevolg daarvan kon er slechts één race gevaren worden. De organisatie had maar liefst vijf pogingen nodig voor een legitieme start. Bouwmeester was goed weg en lag lang op een tweede plaats. Op koers voor goud dus.

Bouwmeester zei: "De wind was moeilijk en er waren veel valse starts. Toch voer ik heel sterk, ging zo snel mogelijk en lag goed."

In het laatste kruisrak zakte de Friese zeilster naar de vierde plek, achter de Chinezen Xu Liji en Zhang Dongshuang en de Finse Monika Mikkola.

Bouwmeester: "Het is zo ongelofelijk pijnlijk. Ik geef het zelf weg in die laatste race. Ga ik in dat laatste kruisrak verdedigen, ik had moeten blijven aanvallen." "Ik heb deze week zoveel kansen gekregen en er nog meer onbenut gelaten. Ik wilde mijn beste zeilen laten zien, dat is niet gelukt."

Laatste race nefast voor Evi Van Acker (BEL)
Eergisteren nam Evi Van Acker nog de leiding in het klassement, deze positie heeft ze gisteren helaas niet kunnen behouden. Er werd maar één race gevaren en hier finishte Evi op een teleurstellende 25ste plaats. Hierdoor kwam ze 4 punten tekort voor de wereldtitel.

Maxime Jonker (NED) knap negende
Delta Lloyd Talentploeg-zeilster en regerend wereldkampioen Laser Radial onder 21 Maxime Jonker eindigde, op een zeer sterk bezet WK in dit voor-olympisch jaar, op een knappe negende plaats. Daphne van der Vaart, de andere zeilster uit de Talentploeg, eindigde als 27e.

Maxime Jonker brengt straks, exclusief voor ClubRacer, een uit de kuip verslag.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: