Maxime Jonker: "Ik sta gewoon tussen de beste zeilers van de wereld"

Maxime Jonker"Ik sta gewoon tussen de beste Laser Radial zeilsters van de hele wereld! Dit is de reactie van Maxime Jonker (NED). De 20-jarige zeilster uit de Delta Lloyd Talentploeg sluit haar WK in Oman af op een negende plek. Een opvallende prestatie aangezien ze nog in haar laatste jaar van de jeugd zit.

Geen twijfel en aanvallen
Op de vraag of de titel Wereld Kampioen onder de 21 haar veel gebracht heeft, antwoordt Maxime dat ze vooral stappen heeft gezet heeft in het winnen van races: ‘Je moet er zelf in geloven en alles moeten durven geven. Dus geen twijfel of hopen, maar aanvallen’.

Best spannend
‘Ik ging niet naar dit WK met een resultaatdoel. Ik ben hier om stappen te zetten voor de grote evenementen in het senioren veld volgend jaar’. Haar kwalificatie serie gaat goed en ze plaatst zich als negende in de goldfleet. ‘Dat was toch wel een beetje spannend, er kwam echt geen einde aan dit evenement leek het. De finale races waren heel zwaar. In zo’n pre-Olympisch jaar is iedereen op z’n sterkst, dus ligt het niveau hoog en ligt iedereen dicht bij elkaar’ aldus de jonge Maxime.

Een top jaar
‘Super gaaf, heel bijzonder om dit topjaar op deze manier af te sluiten. Ik sta gewoon echt tussen de beste radiaal zeilsters van de hele wereld!’. Een jaar waarin ze met de beste 40 van de wereld mee mocht doen aan de World Cup in Hyeres, ze haar International Talent status van het NOC*NSF weer terug wint, maar waar ze bovenal de wereld titel behaalt in de leeftijdscategorie onder de 21. In 2012 deed ze dit al in de categorie onder de 19 jaar. Niet voor niets is ze genomineerd voor de Flyer Trofee: zeiler van het jaar in de categorie jeugd. Dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Zeiler van het Jaar verkiezing van het Watersportverbond.

Volg Maxime Jonker via www.maximejonker.com of haar Facebook pagina www.facebook.com/maximejonkerNL

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: