J/Club trainingsserie van start

J/Club trainingsserieOp zondag verzamelen 4 Nederlandse teams, 3 Duitse teams en een 4-tal jonge zeilers die voor het eerst kennis gaan maken met het varen in een kielboot, in Monnickendam bij Jachthaven Waterland. Gedurende de hele winterserie zijn de teams gast bij locatie Landwater, tevens het clubhuis van WV Uitdam. Het is de eerste dag van een 8-tal trainingsdagen ter voorbereiding op de Eredivisie Zeilen en de Duitse variant, de Bundesliga. Uiteindelijk wordt het programma omgebogen: de dichte mist belemmert de zeilers om het water op te gaan.

Theorie en droog-zeilen
Na een introductie door J/Club, initiatiefnemer van de trainingsserie en eigenaar van de nieuwe vloot J/70’s, begint het programma met een uur uitstel: Wietze Zetzema, winnaar van de eerste editie van de Eredivisie Zeilen neemt de teams mee in zijn boot door middel van filmpjes, om toe te lichten hoe hun taakverdeling en handling aan boord verloopt. Aansluitend gaan de teams zelf aan de slag: droog-zeilen aan boord, om te kijken waar alles zit en wat de looproutes zijn en andere teams starten met een zogenaamd ‘play book’ voor de boothandling, onder leiding van Fettje Osinga van de Keelboat Academy die de organisatie van het evenement op zich neemt.

Jonge zeilers trotseren de mist
Even lijkt er gevaren te kunnen worden in de vaart bij het clubhuis, waar je in ieder geval nog de overkant kunt zien: het jeugdteam van de Keelboat Academy gaat onder leiding van Wietze de boot omvaren, gevolgd door het jonge team van Phoenixsee uit Duitsland. Voor de jonge zeilers toch nog wat vaartijd en zelfs de genaker gaat omhoog in de smalle vaart van Monnickendam.

Dan zakt ook de laatste wind weg en wordt de mist alleen maar dikker: de dag wordt afgeblazen en wordt later ingehaald: een goede sfeer, de kop is eraf en nu staan de teams helemaal te trappelen om te starten met de serie!

Uitbreiding trainingsserie
De inschrijving voor de zondagserie liep zo snel, dat besloten is dat er ook op zaterdagen gevaren gaat worden. Hiervoor zijn inmiddels al vier van de zes beschikbare boten bezet. Dus teams die ook willen gaan trainen voor de Eredivisie Zeilen: stuur een mail naar jclub@keelboatacademy.com om aan te melden!

Aanmelden jeugdzeilers
De helft van de zondag serie wordt er een boot ingezet voor de kennismaking met het jeugdopleidingsprogramma van de Keelboat Academy. Wedstrijdzeilers tussen de 14 en 21 jaar (opleidingsprogramma 2016 is voor zeilers tussen de 15 en 21 jaar) die zich willen oriënteren op de mogelijkheden buiten de een of tweemansboten, kunnen zich melden via fettje@keelboatacademy.com

J/Club
Drie ondernemers (J/Boats Benelux, Waterland Monnickendam, Henri Lloyd Nederland) hebben samen J/Club opgericht en 7 J/70’s aangeschaft. Ze willen hun passie voor zeilen delen en aan een brede doelgroep de mogelijkheid bieden om het zeilen in een sportboot te ervaren op zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau, zonder dat er een eigen boot nodig is. Naast dat de vloot gebruikt wordt bij de Eredivisie Zeilen, kunnen de boten bij Waterland Yacht Charter worden gehuurd of via de Keelboat Academy ingezet worden voor (zakelijke) evenementen en trainingen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: