Pieter-Jan Postma wint medalrace en eindigt zes op WK Finn (video)

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma won op zondag 29 november de afsluitende medalrace op het WK Finn in Nieuw Zeeland. De zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg was op de voorlaatste dag al zeker van de landenkwalificatie voor de Olympische Spelen. Het kampioenschap begon slecht voor Postma maar met de kwalificatie en met deze overwinning, tegen de beste tien van het klassement, sluit Postma het WK zeer positief af.

Postma gaf de volgende analyse:
“Het was een hele zware week. Het eerste deel van de week was één grote strugle. Halverwege de week hebben we de knop om kunnen gooien. Ik ging hierheen voor een medaille. Dat hebben we omgedraaid naar een top tien doelstelling. Ik sluit de week met een zesde plaats. Daar ben ik heel blij mee. Dit is mooi, dit is goed.”

Hoe nu verder?
“De top drie op dit WK zijn echt de beste zeilers van dit moment. Als ik het materiaal voor elkaar zou hebben dan hoor ik daar 100% bij maar dat moet ik eerst nog voor elkaar krijgen. Ik sta er veel beter voor dan voor de Olympische Spelen van London. Tien maanden voor London had ik het niet zo voor elkaar als nu. We gaan steeds minder materiaal testen, we zijn er nog niet uit, maar we maken stappen. Ik heb goede resultaten neergezet dit jaar. We moeten nu de rust kunnen vinden.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: