Spirit zeilers verzamelen zich

Spirit 28De Spirit zeiljachten die Bootbouwerij van Heygen in de Rupelstreek bouwde waren model per model iconen. Niet alleen wonnen ze de Quarter Ton Cup in de late sixties, de bemanningen van de volgende modellen zoals de 32’ en de 36/37’ stonden geregeld op de hoogste treden in de zeezeilkampioenschappen van de Lage Landen.

Een Spirit zeiljacht is ondanks zijn IOR-stamboek uit de jaren ’70 en ’80 een vlot en veilig zeilende boot, knap bedacht door ontwerper Jac. (Kees/Koos) De Ridder en waar honderden zeilers vandaag nog veel plezier aan beleven. Diverse types zoals de 28’, de 32’ en de 36/37’ scoren zelfs nog steeds goed “rond the cans.”

Meerdere eigenaren van diverse Spirits willen van gedachten wisselen met andere schippers - adepten over een mogelijke hechtere samenwerking. Van ‘hoe werkt dit bij jou en hoe heb je dat euvel opgelost, tot de kansen van een reünie, een tribute aan de ontwerper De Ridder en de Van Heygen-broers, een apart klassement in sommige races enz. enz… Vandaar dat we zo veel mogelijk Spiritisten willen samenbrengen voor een eerste, informele babbel bij de Koninklijke Liberty Yacht Club, Thonetlaan 131, 2050 Antwerpen op donderdag 26 november e.k om 19 uur. Uiteraard is dit een eerste aanzet.

Indien er voldoende belangstelling is, worden de verdere activiteiten ook op andere plaatsen, in andere clubs georganiseerd.

Waar en wanneer: Donderdag 26 november 19u Thonetlaan 131, 2050 Antwerpen.

Labels

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: