TwoHanded seizoen 2015 en Awards

TwoHanded awardsAfgelopen jaar was een uniek jaar in meerdere opzichten. Voor het eerst is er een Open Nederlands Kampioenschap TwoHanded gevaren. Misschien wel een wereldprimeur! Daarnaast waren de TwoHanded zeilers ook ruim vertegenwoordigd op internationale zeilwedstrijden als de Azoren and Back Race en de Rolex Fastnet Race. En ook daar een primeur van formaat want het eerste vrouwenduo die deze race heeft uitgevaren heeft komt uit Nederland. Op nationaal niveau is het TwoHanded zeilen doorgedrongen tot alle wedstrijdniveaus. Wie weet worden er komend jaar nog een paar extra wedstrijden bijgevoegd.

Shorthanded Awards
De beste Solo en Doublehanded prestatie, daar draait het om bij de Shorthanded Awards. De awards worden ieder jaar uitgereikt door de stichting Shorthanded met als doel het belonen van Nederlandse zeilhelden en het promoten van het shorthanded zeilen. De prijzen voor 2015 worden op vrijdag 27 november, samen met de verbondsprijzen van de Noordzee Club, uitgereikt in het Huis van de Sport in Nieuwegein.

De Shorthanded Awards bestaan uit de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award. Een jury van deskundige zeilers bepaalt, aangevuld met suggesties uit het veld, wie de genomineerden zijn en wie de uiteindelijke winnaars zijn. De jury van de Shorthanded Awards bestaat dit jaar uit: Sander Bakker (voorzitter), Henk Bezemer, Hans Bouscholte, Erik van Vuuren en Lucas Schröder.

De genomineerden voor de Solo Challenge Award zijn:
• Dimitri Simons - Team Solo
• Sander van Doorn - Stinkfoot
• Florian Lakeman - Gimmick

De genomineerden voor de Doublehanded Award zijn:
• Nico Budel/Frans Budel - Sec. Hayai
• John van der Starre/Robin Verhoef - Xentric Ripper
• Yvonne Beusker/Edith Voskamp - Panther

De winnaars worden bekend gemaakt op de avond van de uitreiking.

De Solo Challenge Awards zijn ontworpen door edelsmid Menno Meijer.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: