4de DMTRA Winterserie matchracen

DMTRA Winterserie matchracenVoor de vierde keer organiseert DMTRA (Dutch Match & Team Racing Association) de winterserie Matchracen. De winterserie is een serie Grade 5 matchrace evenementen in samenwerking met het Watersportverbond. De evenementen zullen plaatsvinden in de Elliott 6m op het IJsselmeer bij het ISC Medemblik. Krachten worden gebundeld met de Snowball winterserie op de Westeinder. De wedstrijdbepalingen en inschrijvingen worden gedeeld en er worden officials uitgewisseld.

Waarom?
Matchracen is een spel waarbij je één tegen één racet. Je moet je tegenstander te slim af zijn door goede boothandeling, goede bootsnelheid en matchrace trucs. De korte wedstrijden en de vele wedstrijden per dag maken een dag matchracen extra leuk. Je hebt geen eigen boot nodig en kan je tussen je wedstrijden door met je tegenstanders bijpraten over de wedstrijden. Beginnende matchracers kunnen rekenen op coaching van de ervaren zeilers om je zo snel mogelijkheid op weg te helpen.

Voor wie?
Tijdens de winterserie zal worden gevaren in twee groepen. Een groep met ervaren matchracers en een groep met schippers die nog niet zoveel ervaring hebben en het spel graag beter willen leren spelen. Per groep zullen 7 schippers worden uitgenodigd. Totaal dus 14 schippers per evenement. Verder is er een evenement op de Westeinder waar 6 teams deelnemen in de J22, dat is de Snowball winterserie.

Er zal rond de matches veel aandacht worden besteedt aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match. Daarnaast zal er na ieder evenement een debrief worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken.
Zeilers die graag mee willen doen maar geen eigen team hebben kunnen zich individueel opgeven. Wij zullen dan proberen die zeilers bij teams te plaatsen die niet compleet zijn en nog bemanning zoeken. Aanmelden voor een één dag in de serie is uiteraard mogelijk.

Wat?
Het programma van een evenement bestaat voor beide groepen uit het varen van een volledige round Robin, gevolgd door een finale. Er wordt ongeveer vanaf 10 uur tot 5 uur gevaren. Verder is er de mogelijkheid om mee te varen met de umpires om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire. De organisatie zorgt, zoals elk jaar, voor de lunch.

Kosten?
De kosten bedragen € 90 per team per evenement.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: