Tough Day At The Office: T2 kapseist op de Solent

Land Rover BAR kapseistTerwijl gisteren het America's Cup team Land Rover BAR met Ben Ainslie aan boord aan het trainen was op Solent is hun testboot T2 gekapseisd voor de stad Ryde (Isle of Wight). De catamaran met hard vleugelzeil (wingsail) kon snel weer rechtgetrokken worden, niemand aan boord geraakte gewond. Er is zoals gewoonlijk veel schade aan het vleugelzeil.

Het Land Rover BAR team hoopt de boot tegen nieuwjaar weer in het water te hebben. De T2 is Land Rover BAR's tweede testboot en werd 3 maanden geleden op 5 oktober te water gelaten.

De omstandigheden tijdens het kapseizen waren niet extreem. Er stond 15-19 tot knopen wind. Het kapseizen is te wijten aan het inverteren van het vleugelzeil na een manoeuvre.

Land Rover BAR wingsail

Foto's © Harry Kenney-Herbert/BAR

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: