Verbazingwekkende ontmoeting tussen Spindrift 2 en Idec Sport in de Stille Oceaan

Spindrift 2 en Idec SportSpindrift 2 's werelds grootste race trimaran, geschipperd door Yann Guichard, is momenteel bezig met een poging om het Jules Vernes Record te verbreken. Dit wil zeggen in minder dan 45 dagen, 13 uur, 42 minuten en 53 seconden bemand rond de wereld zeilen. De Idec Sport is niet geheel ontoevallig ook aanwezig in de Stille Oceaan.

Op dinsdag 15 december kruiste Spindrift 2 de route van Idec Sport, Francis Joyon's trimaran die momenteel ook aan het racen is voor de Jules Verne Trophy. Bekijk hieronder het memorabel moment aan boord van Spindrift 2 met Engelse ondertitels:

Spindrift 2 zette ondertussen al twee recordtijden neer
Bij het passeren van de Zuid-Oost -Kaap, het zuidelijkste puntje Tasmanië, zette Spindrift op zaterdag 12 december een tweede recordtijd neer voor het oversteken van de Indische Oceaan (Kaap Agulhas, Tasmanië in 8 dagen 4 uur en 35 minuten). Het is eerste record zette ze neer tijdens de passage tussen Ouessant (FRA) en de ingang in de Stille Oceaan: 20 dagen, 4 uur en 37 minuten. Al is dat slechts 2 uur en 34 minuten beter dan de huidige houder van de Jules Verne Trophy.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: