Copa Brasil: Evi Van Acker aan de leiding en vijf Nederlandse zeilers in top 3

Copa BrasilNa twee dagen zeilen op de Copa Brasil vinden we Evi Van Acker (BEL) en vijf Nederlandse zeilers terug in de top 3. Team Delta Lloyd windsurfers Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe staan in de RS:X klasse op plek één en twee. Evi Van Acker staat in de Laser Radial op de eerste plek en Marit Bouwmeester op twee. In de 49erFX staat het duo Annemiek Bekkering & Annette Duetz, uit de Delta Lloyd Talentploeg, ook op plek 2.

Bouwmeester na 2 dagen op twee
In de Laser Radial is het de Belgische Evi van Acker die na twee dagen aan de leiding gaat, gevolgd door Bouwmeester op plek 2. Bouwmeester wist, in tegenstelling tot van Acker, al wel een wedstrijd te winnen. Met nog 4 dagen te gaan ligt alles nog open.

Bekkering & Duetz op twee in 49erFX
Het duo Bekkering en Duetz uit de Delta Lloyd Talentploeg laat in Rio zien met de beste mee te kunnen. Annemiek Bekkering: "We hebben er nu 2 dagen op zitten. Op de eerste dag hebben we s'avonds laat een potje kunnen varen. Die hebben we gewonnen, dus dat ging heel erg goed. Woensdag voeren we op een nieuwe baan: de Aeroport baan. Het was interessant om daar te kunnen varen en te zien wat er gebeurt. Zo lag er een onderzeeër midden op de baan, half onderwater als een soort hindernis."

Bekkering en Duetz hadden woensdag niet alleen te maken met de onderzeeër maar ze hadden ook last van het vuil in de baai. Bekkering: "We gingen van twee bij de bovenboei, naar laatste bij de onderboei. Toen zijn we achteruit gezeild om een plastic zak van het zwaard te halen en konden we weer opnieuw beginnen aan de race."

Nacra 17 start alleen om snel weer op de rit te zijn voor Spelen
Het Nacra 17 duo Mandy Mulder en Coen de Koning is in Rio om weer ritme op te doen na een schouderblessure (sleutelbeen breuk) van De Koning in oktober. Het duo doet in Rio alleen mee met de starts. Mandy Mulder legt uit: "We zitten voor het eerst sinds weken weer samen in de boot. We zijn nog gelimiteerd aan 1 uur varen per dag. We focussen op het starten en het eerste up-wind rak. Bij de bovenboei stoppen we met racen. Zo pakken we wel alle starts mee. We zijn heel blij met de progressie die we aan het maken zijn. We kunnen meteen kijken hoe we qua snelheid in competitie meegaan. Op deze manier proberen we heel veel leerpuntjes mee te pakken zodat we snel weer op de rit zitten voor de Spelen van volgend jaar."

Resultaten Copa Brasil na dag 2
Laser Radial
1. Evi van Acker 13 pnt
2. Marit Bouwmeester 20 pnt
3. Marie Bolou 24 pnt

Laser Standard
1. Matthew Wearn 29 pnt
2. Nick Thompson 30 pnt
3. Tom Burton 30 pnt
26. Nicholas Heiner 109 pnt
29. Rutger van Schaardenburg 115 pnt

470 Women
1. Camille Lecointre/ Helene De France 10 pnt
2. Lara Vadlau/ Solanta Ogar 20 pnt
3. Ai Kondo Yoshida/ Miho Yoshioka 22 pnt
8. Afrodite Kyranakou/ Anneloes van Veen 31 pnt

49er FX
1. Tamara Echegoyen/ Berta Betanzos 12 pnt
2. Annemiek Bekkering/ Annette Duetz 16 pnt
3. Charlotte Dobson/ Sophie Ainsworth 18 pnt

Nacra 17
1. Thomas Zajac/ Tanja Frank 20 pnt
2. Ben Saxton/ Nicola Groves 24 pnt
3. Billy Besson/ Marie Riou 27 pnt
23. Mandy Mulder/ Coen de Koning 125 pnt

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: