Evi Van Acker wint de Copa Brasil

Evi Van AckerEvi Van Acker wint de Copa Brasil en pakt hiermee goud op Olympisch water. Zo sluit Evi 2015 prachtig af met brons op het WK, eerste op de ISAF World Ranking en Goud op Olympisch water. Op Twitter laat Evi weten dat "2015 een mooi jaar is geweest, maar het beste houden we voor 2016.

Zondag 20 december was het de laatste dag van de Copa Brasil de Vela. Deze wedstrijd vond plaats in Rio de Janeiro waar in 2016 de Olympische Spelen zullen plaats vinden. Doordat er verschillende topzeilers zich kwamen voorbereiden op 2016, zorgde dit voor een sterk deelnemersveld.

Evi Van Acker ging als leidster naar de medalrace en kwam hier als vijfde over de finish. In het eindklassement laat ze Anne-Marie Rindom (DEN) en Marit Bouwmeester (NED) ruimschoots achter haar. Beide dames behaalden op het WK in Oman nog goud en zilver.

Evi Van Acker

Resultaten Belgische zeilers:

Laser Radial:
• Evi Van Acker: 1ste
• Maité Carlier: 21ste

Laser Standard:
• Sam Vandormael: 24ste
• Wannes Van Laer: 31ste
• William De SMet: 33ste

49er:
• Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 9de
• Levi Slap en Max Slap: 15de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: