Annemiek Bekkering en Annette Duetz winnen goud in de 49erFX klasse

Annemiek Bekkering en Annette DuetzAnnemiek Bekkering en Annette Duetz pakken goud in de 49erFX klasse. De zeilers van Team Delta Lloyd bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. De Copa Brasil was de laatste mogelijkheid om voor de Olympische Spelen wedstrijduren te maken in de Guanabara baai.

In de spectaculaire 49erFX-klasse werd Nederland in Rio alleen vertegenwoordigd door Bekkering en Duetz. Het Magic Marine Team van Nina Keijzer en Claire Blom gaf de voorkeur aan de wereldbekerwedstrijden in Miami in januari 2016, gevolgd door het WK in februari 2016 op het Noord-Amerikaanse continent.

Keijzer en Blom hebben de nationale selectie in deze klasse al gewonnen. Tevens zijn ze in het bezit van een halve NOC*NSF kwalificatie op naam. In het voorjaar van 2016 hebben ze nog twee kansen om te voldoen aan de eis van NOC*NSF om zich definitief te kwalificeren op naam voor deelname aan de Olympische Spelen. Dat kan tijdens de Wereldkampioenschappen in Clearwater (USA) of tijdens de Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyères.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: