Nederland gekwalificeerd voor Paralympische Spelen 2016

Rolf Schrama en Sandra NapBij de wereldkampioenschappen paralympisch zeilen in Melbourne, Australië, hebben Rolf Schrama en Sandra Nap Nederland als land gekwalificeerd voor de deelname aan de Paralympische Spelen van Rio 2016. Het duo eindigde als vierde in de SKUD18 klasse. Dat resultaat was ruim voldoende voor plaatsing van het land. Het andere Nederlandse duo: Vera Voorbach en Jan-Rein van Esseveld eindigde als elfde in het klassement met 17 deelnemers.

Vijf tweepersoons kielboten slots in de SKUD18 werden toegewezen aan de onderstaande landen voor de Paralympische Spelen in 2106 te Rio:
- Nederland
- Niew Zeeland
- Polen
- Singapore
- Spanje

Evaluatie
Schrama en Nap hadden al voldaan aan de eis van NOC*NSF voor deelname aan de Paralympische Spelen. Voorbach en Van Esseveld nog niet. Bondscoach paralympisch zeilen Ronald van Vianen wil eerst dit WK grondig evalueren voordat het vervolgtraject van de paralympische zeilers op weg naar Rio 2016 bepaald wordt.

Voor alle duidelijkheid Nederlandse paralympische zeilers zullen alleen in de Skud-klasse uitkomen. In de andere twee paralympische klassen (Sonar en 2.4mR) is Nederland als land niet geplaatst voor deelname aan Rio 2016.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: