Nederlands team wint eerste Europese teamzeil tour

zeilen in MonacoHet laatste tour event uit de 2K Team Racing tour 2015 werd gezeild in Monaco. Hier konden de teams bonus punten verdienen voor de tour ranking en daarmee was dit het beslissende weekend. De top teams stonden dicht bij elkaar. De Nederlanders van DMTRA boven aan, op de voet gevolgd door teams uit Italië en Engeland.

Het teamzeilen met teams van 2 kielboten heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren. Door het weglaten van de spinnakers en het aanpassen van verschillende regels zijn de wedstrijden uitermate spannend en worden ze pas in de laatste meters beslist. In Monaco werd gezeild in J-70`s.

Dit jaar was er voor het eerst een Europese tour georganiseerd met evenementen in Rome, Toscane, Istanboel en Monaco. DMTRA wist in Istanboel en Monaco te winnen en kon daarmee de tour titel van 2015 veilig stellen.

Meer weten over 2K Team Racing: http://2kteamracing.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: