Machtige maxi zeiljachten in de Solas Big Boat Challenge

Wild Oats XI De Cruising Yacht Club van Australië nodigt zoals elk jaar vlak voor de Rolex Sydney Hobart Race een paar grootheden uit om het tegen elkaar op te nemen in de Solas Big Boat Challenge. Zo zien we namen als verdedigend kampioen Wild Oats XI (100ft), nieuwkomer Rambler 88 (88ft), Perpetual Loyal (100ft), Raggamuffin (100ft), Ichi Ban (60ft) en Black Jack (70ft). De Solas Big Boat Challenge is de eerste test voor de Rolex Sydney Hobart Race en is één van de spectaculairste zeilwedstrijden in de haven Sydney.

Op deze manier kan je de laatste nieuwe technologieën zien op race-jacht niveau vlak voor ze de strijd aangaan richting Hobart. Maar het zijn niet alleen de laatste nieuwe racebakken die mee doen aan de Solas Big Boat Challenge, je ziet er ook boten als Brindabella (80ft), Chinese Whisper (62ft) en Hollywood Boulevard (55ft) die gerust nog kunnen mee tellen.

Op vrijdag 11 december wordt de volledige lijst deelnemers bekend gemaakt en de wedstrijd zelf zal plaatsvinden op dinsdag 15 december om 12:30 lokale tijd. De relatieve korte wedstrijd van 14 zeemijl gaat naar Manly en terug 2 keer rond Sydney's bekende punten Fort Denison, Mrs Macquarie’s Chair en de finish is voor het bekende Sydney Opera House.

Meer weten: www.cyca.com.au/racing/solas-big-boat-challenge/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: