Evi Van Acker wint zilver in Miami

Evi Van AckerEvi Van Acker (BEL) heeft nog een plaats gewonnen in de medaillerace van de Wereldbeker zeilen in Miami. Ze finishte als vijfde en klimt hierdoor in het eindresultaat naar de tweede plek. Het goud is voor de Deeense Anne-Marie Rindom. Ze won drie regatta's in Miami. Met een derde plaats in de medaillerace wipte Rindom, net als Evi Van Acker, nog over Marit Bouwmeester (NED).

Marit Bouwmeester begon als nummer 1 aan de medaillerace maar finishte na een spannend duel met Evi Van Acker pas als zevende. Omdat De Britse Alison Young zich nog tussen de twee nestelde, moet Bouwmeester zich tevreden stellen met brons.

Evi Van Acker

Evi Van Acker (BEL) vertelt op haar Facebook pagina dat ze een erg moeilijke week achter de rug heeft met gemengde gevoelens. Zilver is haar beste resultaat ooit in Miami maar toch voelt het voor haar momenteel als een magere troost. Er zat vandaag en de vorige races meer in en dat is jammer, vindt ze.

Emma Plasschaert finishte als tiende en beëindigt de ISAF Worldcup in Miami ook als tiende. Ze is naar eigen zeggen niet tevreden met het resultaat in medalrace maar wel over haar top tien plaats.

De Belgische resultaten van de ISAF Sailing World Cup Miami:

  • Laser Radial: Evi Van Acker 2e, Emma Plasschaert 10e
  • Laser Standard: Wannes Van Laer 16e, Sam Vandormael 54e, William De Smet 73e
  • Nacra 17: Morgan Good & Dominique Ampe 40e

Alle resultaten: http://miami.ussailing.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: