Marit Bouwmeester pakt brons Wereldbeker zeilen Miami

Marit BouwmeesterIn de medalrace hadden slechts drie Laser radial-zeilster kans op het goud. Voorafgaand aan de medalrace werd Marit Bouwmeester op één punt gevolgd door Anne-Marie Rindom (DEN). Evi van Acker (BEL) volgde op slechts twee punten.

Tot halverwege de medalrace had Bouwmeester haar concurrenten achter zich en zeilde ze af op het goud. Maar in het tweede kruisrak ging de Deense naar rechts en de Belgische naar links. Bouwmeester bleef in het midden en dat pakte niet goed uit.

Rindom eindigde in de medalrace als derde, Van Acker als vijfde en Bouwmeester als zevende. Einduitslag: het goud naar Denemarken, zilver naar België en Bouwmeester gaat naar huis met het brons.

Marit Bouwmeester zei na afloop: “Ik ben tevreden met de goede serie deze week. De medalrace was heel spannend. In het laatste kruisrak gaf ik mijn voorsprong op mijn beide concurrenten uit handen. Daar baal ik echt van. Mijn achtervolgers gingen elk een andere kant op. Ik werd daardoor teveel afgeleid. Ja, ik kan ze niet allebei verdedigen en ik bleef in het midden en zeilde niet meer mijn eigen race.”

Foto: Rachel Jaspersen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: