33ste Schuttevaerrace

SchuttevaerraceDe 33ste editie van de Schuttevaerrace vindt plaats op 5,6 en 7 juni 2015. Op vrijdag 5 juni om 07.00 uur gaat de race van start in Stavoren waarna een non-stop traject wordt afgelegd via Kornwerderzand, Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling. De verwachting is dat het eerste team zaterdagmiddag 6 juni zal finishen.

Wat is er anders dan vorig jaar?
De voorgaande editie zijn diverse wijzigingen doorgevoerd. Voor het verhogen van de veiligheid en het vereenvoudigen van de uitslagverwerking zijn het begin en einde van een aantal zeiltrajecten gewijzigd. Ook moesten logboeken tussentijds bij de controleposten worden ingeleverd. Deze wijzigingen hebben hun nut bewezen en zullen deze editie van kracht blijven.

Wel wordt er deze editie als vanouds weer op vrijdag om 07.00 uur gestart.

Hoe deelnemen?
Jachten kunnen met een team van maximaal 5 en minimaal 3 personen aan de race deelnemen. Zowel gemeten als ongemeten jachten kunnen deelnemen. Daarnaast kan ieder team zich aanmelden voor de bedrijvencompetitie. Deze heeft als doel bedrijven in een sportief daglicht te plaatsen en de Stichting Schuttevaerrace financieel te ondersteunen.

Teams kunnen zich vanaf begin maart inschrijven via onze website.

Schuttevaerrace wil internationaal
Voorgaande editie zagen we het aantal nieuwe deelnemers toenemen en was er ook internationale deelname vanuit Duitsland. We moedigen dit van harte aan!

Deze editie probeert Martin Hingst met een Chinees team vanuit Sailing Club Yomovo deel te nemen.

Martin heeft diverse malen aan de Schuttevaerrace deelgenomen. Waarbij hij ook winnaar is geweest van de Line Honours Trophy.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: